N° 11 - Ze zeggen allemaal hetzelfde…

Bright natural dining room nook with vases plates and fruits on the table.
 

Wie is een goede maatwerk partner voor kwalitatieve mannen kledij? Voor mannen die niet intensief bezig zijn met stijl en kledij, is het vaak moeilijk om die partner te vinden en nog moeilijker om een keuze te maken. Het is waar dat je vaak dezelfde beloftevolle boodschappen over passie en expertise hoort. Daarnaast komt er nog bij dat iedereen die het een beetje professioneel wil aanpakken, met dezelfde stoffen leveranciers werkt. Waar zit dan echt het verschil? Wel dat lees je hieronder.


Waar zit dan echt het verschil?

 
SCHAAP-line.png
 

Uiteraard zijn we bij SCHAAP Tailors niet de enigen die het goed menen en dagdagelijks bezig zijn met de zoektocht naar kwaliteit, service en authenticiteit. Voila, in één zin de 3 absolute klassiekers die elke tailor u vertelt. Gelukkig zijn er ook effectief enkelen die de daad bij het woord kunnen voegen en u door hun ervaring, expertise en passie (nog 3) willen overtuigen dat zij de beste partij zijn. Voor uw unieke trouwkostuum, uw eerste strakke business pak of dat moderne casual katoenen pak, waar u zonder twijfel nog steeds die witte sneakers zonder sokken onder draagt.

Sarcasme werkt altijd, zeker als je merkt dat iedereen precies hetzelfde blauwe pak draagt.

U heeft ondertussen al begrepen dat bovenstaande sarcastisch is bedoeld, maar helaas ook vaak de waarheid. Dit kan leiden tot een minder fijne ervaring met maatwerk waarbij de essentie en meerwaarde verloren gaat. U na enkele weken buitenwandelt met het zoveelste generieke kostuum. Heerlijk als we terug gaan mogen vieren.

Wat doen we dan zo anders bij SCHAAP?

Na echt vele jaren ervaring als tailors en voor diverse bekende merken te hebben gewerkt, was het voor ons duidelijk dat we deze keer een concept willen brengen dat het concentraat is van onze jarenlange expertise. Onze eigen zoektocht en voornamelijk de manier waarop we onze klanten willen en kunnen helpen.

Het verschil zit hem in wat u niet wordt gezegd en getoond. Kwalitatieve maatkledij maken is geen kwestie van dezelfde exclusieve stoffen leveranciers aan te bieden, maar van hoe het stuk effectief wordt gemaakt. Dat perfect zittend pak is geen kwestie van complexe manoeuvres, maar van hoge standaarden en diversiteit in productie, jaren lange ervaring door doen en dragen en vooral ook voldoende echte empathie hebben naar de persoon die het uiteindelijk zal dragen.

Het perfecte kostuum?

Er bestaat geen perfect kostuum, broek of blazer. Wij hebben zelf veel persoonlijke stukken en geen enkel daarvan is identiek qua snit, details en gevoel. Zeker dat laatste heeft vaak niets te maken met de prijs van je stof. Dus de oefening om iets nieuws te laten maken vraagt altijd een inspanning.

Ons advies?

Ga langs bij de partijen die je interesseren, drink een lekkere koffie en ook al zeggen we allemaal hetzelfde, we bedoelen zeker iets anders :-)

Met andere woorden, de juiste partij vinden is vaak een kwestie van aanvoelen die je best kan beoordelen wanneer je iemand in het echt kan ontmoeten. Juist, iets om naar uit te kijken en laat het non-verbale nu net doorslaggevend zijn.

We kijken vooral elke keer opnieuw naar de persoon voor ons en hoe we die best van uit onze expertise kunnen helpen.

Bij SCHAAP streven we bewust niet naar een specifieke stijl, of gaan we ook u niet opzadelen met trendkleuren. Noch een uitvoering die er hemels uitziet wanneer u 19 was en de perfecte maat 48 had. Muntgroen is nochtans aan zijn opmars bezig, just saying.

Ook bij ons zullen sommige mannen niet die klik hebben, dat is de realiteit, maar we mogen wel zeggen dat de meesten die ons komen bezoeken ook daadwerkelijk hun keuze voor ons maken. Waarvoor oprechte dank.

Succes in uw zoektocht en uiteraard altijd van harte welkom.

Koen & Ruben

 
SCHAAP-trouwkostuum-huwelijk-Lisa-Helsen.jpg
 
SCHAAP-business-suit-krijtstreep-chalkstripe-iconi-DAMON-DE-BACKER.JPG
 
SCHAAP-Casual-suit-tweed-weekend.JPG
 
SCHAAP-Koen-Ruben-Libeco-Team-tailors.jpg

 

Ook bij ons zullen sommige mannen niet die klik hebben, dat is de realiteit, maar we mogen wel zeggen dat de meesten die ons zijn komen bezoeken, ook daadwerkelijk hun keuze voor ons hebben gemaakt.

 

Les amis du mouton

SCHAAP-line.png
 

Om af te sluiten brengen we graag onze “les amis du mouton” portretten nog even onder de aandacht. Iets waar we met SCHAAP bijzonder fier op zijn en zoals steeds heel graag willen delen.

Aangezien het SCHAAP verhaal niet op één nacht ontstond, zijn er vele lange termijn relaties gegroeid doorheen de jaren. Jean-Christophe Hoste is zonder twijfel iemand die is blijven volgen en daaruit ontstond niet enkel een interessante garderobe maar ook een bijzondere vriendschap.

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
SCHAAP-lesamisdumouton-Jean-Christophe-Hoste-modern-gentlemen-tailoring.jpeg
Previous
Previous

N° 12 - Zachter weer, fellere kleuren

Next
Next

N° 10 - Les amis du mouton: Mr. Jean-Christophe Hoste