N° 12 - Zachter weer, fellere kleuren

SCHAAP-business-kostuum-kleur-linnen-lente.jpg
 

A Light exists in Spring

Not present on the Year

At any other period

When March is scarcely here

Zo begint het gedicht: "A light exists in spring" geschreven in 1864 door Emily Dickinson. Het begin van de lente is voor velen een jaarlijks momentum om naar uit te kijken en mogelijks nu nog meer dan ooit. Zonder twijfel is licht existentieel en heeft dit een bijzonder grote impact op onze gemoedstoestand. Daarnaast zorgt het er ook voor dat we kleuren anders, intenser gaan zien. Laten we hopen dat we komende lente terug in alle pracht en praal zoals volleerde peacocks de terrassen, tuinen en parken extra kunnen decoreren. Kleur accenten zijn daar in tegen geen weekend privilége, maar kunnen perfect ook geïntegreerd worden in uw wekelijkse business look.


De kunst van geslaagde combinaties

 
SCHAAP-line.png
 

Mannen en kleuren zorgen niet altijd voor even geslaagde combinaties maar er is ook geen handleiding voor. Gelukkig kunnen we vandaag de dag meer dan ooit experimenteren en combineren met kleuren en textuur. Zeker tijdens de seizoen wissels.

Niets mooier dan iemand te zien balanceren met dat licht grijze flannel pak en daaronder reeds al een zacht mat munt kleurig linnen hemd, afgetopt met die glanzend zwarte Chelsea boots. Bon, een mens mag al eens dromen, nietwaar...

Combineren met kleur gaat niet enkel over de direct zichtbare kleur, maar evengoed de verhouding tussen de verschillende texturen en de balans tussen alle stukken. Voor het zweet u uit breekt, no stress, er is gelukkig geen handleiding, wel trial and error. Kijken, kopiëren en op zoek gaan naar je eigen invulling leren je alles wat je nodig hebt. Dat, en geregeld eens passeren bij je favoriete tailors voor dat extra stuk :-).

Kleuren dragen in je business outfit?

Kleur wordt vaak gemeden bij klassieke herenmode. Maar zoals we allen weten, leven we gelukkig opnieuw in tijden waar mannen en kleur veel meer vrijheid hebben. Voor mocht het al even op de achtergrond zijn verdwaald, de serie Mad Men was een perfect voorbeeld van die zeitgeist. Inspirerend om te zien hoe intens en algemeen kleur en business een perfect match kunnen zijn.

Uiteraard helpen we jou er ook graag mee verder, maar weet dat het net zoals met vele andere zaken: vooral doen is. Om van start te gaan, is het aan te raden je goed te laten begeleiden met mensen die er niet op uit zijn om je zoveel mogelijk naar hun stijl te adviseren, omdat dat nu eenmaal is wat er in hun rekken hangt. Stijl is absoluut niet iets rigide en in het beste geval constant in beweging en in vraag.

Niet elke man beschikt over de instinctieve stijlvolle genen, maar je kan zo iets ook leren. Net zoals kunst of wijn leren appreciëren, word je alleen maar beter door het zoveel mogelijk te doen en stap voor stap op te bouwen. Vertrouwen winnen in jezelf en met volle teugen genieten van dat  zacht munt groene linnen hemd, is mogelijks het perfect startpunt :-).

 
SCHAAP-Koen-van-weverberg-combinatie-ruiten-strepen-das.jpeg
SCHAAP-2-delig_kostuum-linen-wil-business.jpg
SCHAAP-kleur-kostuum.jpg

 

Niet elke man beschikt over de instinctieve stijlvolle genen, maar je kan zo iets ook leren.

 

Les amis du mouton

SCHAAP-line.png
 

Om af te sluiten brengen we graag onze “les amis du mouton” portretten nog even onder de aandacht. Iets waar we met SCHAAP bijzonder fier op zijn en zoals steeds heel graag willen delen. Aangezien het SCHAAP verhaal niet op één nacht ontstond, zijn er vele lange termijn relaties gegroeid doorheen de jaren. Jean-Christophe Hoste is zonder twijfel iemand die is blijven volgen en daaruit ontstond niet enkel een interessante garderobe maar ook een bijzondere vriendschap.

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen de SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
SCHAAP-Les-amis-du-mouton-Jean-christophe-hoste-BLOG-feb-2021.JPG
Previous
Previous

N° 13 - Les amis du mouton: Mr. Jonas Soenens

Next
Next

N° 11 - Ze zeggen allemaal hetzelfde…