N° 153 - What to wear when it rains during summer

Chocolate brown cotton SCHAAP Safari suit


Belgian weather

Het Belgische weer is onvoorspelbaar. Was het altijd zo, of denken we dat dit nu toch wel anders dan vroeger. Vroeger toen de bijen weelderig zoemden en je de zomer droogte lange tijd kon proeven op je tong. Volgens mijn vrouw en een oude boerenwijsheid, komt er een strenge winter aan, gezien de spinnen nu al hun intrede in de living beginnen te maken. De eerste ganzen die deze week op de lege velden verbleven om hun tocht naar warmere oorden verder te zetten, zouden mogelijks ook een voorteken kunnen zijn.

Voorlopig balanceren we tussen zon overgoten hete dagen en zoals wanneer ik deze 153ste blog schrijf, iets wat meer doet denken aan een regenachtige herfstdag. De zomer shorts hangen misschien nog te lonken, maar op dagen als deze rijst de vraag : “Wat doe ik aan als het regent tijdens de zomer ? “. Wij denken daar toch aan en kunnen mogelijks ook u inspireren om deze transit fase vestimentair makkelijker te omarmen.

From bottom to top

Het meest natuurlijke is om op te bouwen met de sokken, dan de broek, hemd, t-shirt of polo en vervolgens jasje, Safari jacket of coat. Ondertussen weet u dat we bij SCHAAP een open en ruime blik bewaren binnen de wereld van tailoring en classic menswear. Dit resulteert dan ook vaak in atypische, bruikbare en zeer persoonlijke stukken in zowel het casual als classic segment. Gezien we de business attire nog even opbergen voor September, in deze enkele van onze casual favorieten voor wanneer de zomer grilliger is en de net iets frissere wind reeds subtiel voelbaar onze gedachten richting herfst beroerd.


Socks

In een vorige blog post : In de naam van de vader en de zoon en de heilige geest en zijn sokken, amen. Ging het uitvoerig over het franse sokken huis Mes Chaussettes Rouges. Wat één van onze favorieten sokken makers blijft wanneer het gaat over elegante, goed gemaakte met een zeer divers aanbod van zowel lengtes als blends.

Er zijn uiteraard veel andere plekken waar je mooie sokken kan aankopen, maar het belangrijkste blijft toch dat je ze enerzijds afstemt op het seizoen en dat ze anderzijds altijd lang genoeg zijn om zodat je geen bloot been ziet bij het zitten. Deze worden doorgaans mid calf genoemd. De knie hoogte raden we eerder af, omdat die makkelijker blijven hangen op je broek en dat nogal vervelend kan zijn met momenten. Sokken zijn één van de weinige zaken die we bij SCHAAP niet aanbieden, gezien dit een andere expertise is en er weinig maatwerk voor nodig is, maar dat ze een belangrijke rol en toets kunnen zijn bij een elegante look, staat vast.

Great minds wear alike 

Trousers

Broeken zijn dan wel weer helemaal ons ding. Gaande van denims, chino’s, corduroys, flannels, tropical wollen, linnen, moleskins en nog zoveel meer. Voor de transitie van zomer naar herfst, zijn katoenen en denims zeker een must, zij het dan wel nog niet de zware varianten.

Naar kleuren toe blijven de lichtere tinten dankbaar en een verfijnd beeld geven. Ook wollen kunnen perfect gezien we een groot aanbod van cool wool’s, tropical wool’s en blends hebben die vaak wol, linnen en zijde mixen, waardoor je een gekledere, lichtere variant krijgt die er toch weer wat minder business uitziet.

Waar we meer dan de kleur aandacht aan schenken is de snit. Ook al zijn broeken een algemeen goed, een perfect fit en zeker wanneer het gaat over high waist broeken, zijn niet makkelijk te vinden. Voor wie er al eentje liet maken kent het ongelofelijke comfort deze geven, naast een iets meer sartoriaal beeld. Voor wie er nog nog geen ervaring mee heeft, is bij deze uitgenodigd.

Shirts & other

Een hemd geeft altijd een eleganter en meer mature beeld dan bijvoorbeeld een T-shirt of polo. Bij SCHAAP maken we zowel klassieke business hemden, maar evenveel mooie casual shirts in linnen, kleurrijke katoenen alsook een groot aanbod van bijzondere prints. Naar stoffen toe is deze periode ideaal voor zowel denim hemden, dikkere linnen varianten als knitted wollen versies. Maar ook een tailored polo of zelf T-shirt kan er heel verfijnd uitzien. We benoemen deze ook zo, ook al zijn de SCHAAP versies heel anders en een pak gesofisticeerder dan wat je doorgaans in de winkels vindt. Onze katoenen en knitted linnen varianten zijn dan ook iets heel anders, gekleder maar vooral veel verfijnder. Heerlijk om te combineren met diverse broeken om die zomerse look nog wat langer te trekken. Ook hier is snit key, zelf een hemd met bloemen print krijgt iets interessants en kan dan ook in combinatie met een cool wool pak of andere.

Jackets, Safari’s & Coats

Wanneer de zon ons gunstig is genegen, blijft een lichte blend van wol, zijde en linnen heerlijk om te dragen. Zeker omdat jasjes apart iets explicieter kunnen en mogen zijn dan pakken, kan je daar een extra accent met maken. Daarvoor verkiezen we ook vaker een unconstructed uitwerking, die voor zowel zeer lichte als zwaardere stukken natuurlijker oogt en een groot comfort bieden.

Gezien we voor dergelijke jasjes zoveel keuze hebben is het quasi onmogelijk om er favorieten uit te halen, maar de s’150 met zijde seersucker mock off van Loro Piana doet het bijzonder goed als travel summer jacket. Voor wie op zoek is naar de ultieme luxe jasje, zijn er ook summer cashmere blends.

Voor wie het iets avontuurlijker mag zijn er Safari of Teba jackets. Ook hier doen we niets liever dan op zoek te gaan naar bijzondere uitvoeringen, die een look iets nonchalanter, praktischer maar zeker even elegant kunnen maken wanneer correct gesneden. Zelf met bijhorende broek krijg je een ander effect en blijft het toch veel relaxter dan een klassiek kostuum.

Ook coats, of overjassen kunnen perfect en dan denken we meteen graag aan de lichtere, water en wind resistente trenchcoats. Deze zijn licht maar vooral heel functioneel en beschermend tegen die onverwacht intense bui.

Opnieuw leuk dat je bij SCHAAP kan switchen van stof en model, waarbij je bv een klassieke trenchcoat coat kan uitwerken in een Harris tweed stof, of een raglan versie in trenchcoat stof. Jassen hebben altijd iets extra cool en zorgen voor beweging. In combinatie met witte chino’s, bleached denim’s en een paar zwarte penny of tassel loafers, altijd een winner.

Tussen seizoenen zijn eigenlijk het leukst. Het geeft de mogelijkheid om veel meer te blenden en balanceren tussen die zomer en najaar’s garderobe, met als gevolg vaak heel andere en leuke combinaties.

Voor wie graag enkele mooie nieuwe najaar stukken wil toevoegen aan zijn garderobe zijn de komende weken het ideale moment om alles tijdig uit te leveren. We krijgen ondertussen vele nieuwe FW stoffen binnen, maar zoals u weet is er steeds een bijzonder groot pallet aan mogelijkheden beschikbaar.

Aan u om een afspraak te maken, wij doen de rest met zeer veel plezier.


We kregen ondertussen al enkele leuke beelden aan van SCHAAP friends tijdens hun verlof. Nog tot en met 20 augustus, kan je ons taggen of een eigen foto doorsturen. Een niet zo onschuldige hand zal dan de winnaar beslissen, die een fijne tailored verrassing mag verwachten.

Tag ons via Instagram mocht u één van uw favoriete SCHAAP items meenemen op avontuur. De leukste, meest stijlvolle foto mag rekenen op iets extra van onze kant. (ts 20/07 - 20/08)

Heel graag tot binnenkort,

Koen & Ruben

Previous
Previous

N° 154 - Waarom u eindelijk eens werk moet maken om die SCHAAP afspraak te maken.

Next
Next

N° 152 - Summer sparks 2024