N° 34 - What Artists Wear

Bruno Roels tijdens de opening van zijn solo tentoonstelling : "PARADIS A VENDRE" bij Gallery Fifty One te Antwerpen in zijn spraakmakend SCHAAP jasje.


Vorige week verscheen er een interssant artikel in de mannen special van Weekend Knack met betrekking tot een nieuw boek van de Britse modejournalist Charlie Porter met als titel : What Artists Wear

"De meeste mensen dragen kleren zonder te beseffen welke boodschap ze ermee uitsturen. Zo anders is dat bij kunstenaars. Voor hen is het een canvas, een manier om te tonen wie ze zijn. In hun handen zijn kleren tekens van verzet, creativiteit, storytelling en zelfexpressie" aldus Porter in het interview, en dat kunnen we bij SCHAAP meer dan bevestigen.

Bruno Roels was één van de vier kunstenaars die in beeld kwam met zijn prachtig, uniek SCHAAP stuk, en daar zijn we zoals steeds bijzonder fier op!

Naast Bruno maakten we in het verleden al diverse stukken voor Bent Van Looy, waaronder ook een bijzondere schilders outfit van Belgisch Libeco linnen. Ook Stief Desmet vond de weg naar ons en koos op zijn manier voor een geheel andere, losser Teba suit in donkerblauwe Leichtfried loden stof. Voor Sebal creëerden we een cognac kleurig unconstructed pak in een wol-linnen blend van hetzelfde Belgische huis. Libeco linnen wordt trouwens ook vaak gebruikt voor premium schilders canvassen, mogelijks voelen ze zich daar beter in.

Bent en zijn Libeco Painters jacket - Foto : Damon De Backer

Bent en zijn Libeco Painters jacket - Foto : Damon De Backer

Sebal in zijn Libeco linnen SCHAAP kostuum in zijn atelier te Brussel

Sebal in zijn Libeco linnen SCHAAP kostuum in zijn atelier te Brussel


Soms ga ik low met hawaïhemden, dan weer high met maatpakken - Bruno Roels


Het mooiste compliment is zonder twijfel dat ongeacht de grote verschillen tussen allen ze organisch de weg vonden naar ons. Dat ook voor hen de ervaring en zoektocht en zeer gedetailleerde ontwikkeling van elk stuk hun kon bekoren. Uiteraard anders dan anders en helemaal onze vibe.

Graag maken we wel de nuance dat veel mannen wel de nodige aandacht besteden aan hoe ze er uit zien, de kwaliteit en onze expertise, mogelijks de reden dat ook zij de weg naar SCHAAP vonden.

Wil u graag ook eens ervaren hoe wij dat aanpakken?, dan bent u zoals steeds zeer welkom in onze showrooms te Gent en Antwerpen of komen wij gewoon tot bij u. Ook al bent u geen kunstenaar :-)

Tot 6 november kan u nieuw werk van Bruno ontdekken in Gallery Fifty One, alsook op PARADISE Kortrijk zijn er werken van zowel Bruno Roels als Stief Desmet te zien. Tot en met 17 oktober kan u naast meer dan 30 andere actuele kunstenaars ook nog een prachtige sculptuur van Stief zien aan het kasteel van Ooidonk binnen het kader van het Let’s Get Out art festival.

Bent had vorig jaar zijn eerste solo expositie in de Brusselse Gallerij Super Dakota, maar in December kan u opnieuw werk van hem zien op Art Brussels.

Sebal is naast het schilderen al enige tijd bezig met het customizen van skateboards op een geheel unieke wijze onder de naam theskateroom, waar kunst en skating samenkomen met een heel mooie sociale visie.

Lees het volledige interview in de Weekend Knack of bestel uw eigenste “What Artists Wear “exemplaar.

Aan Belgisch kunstenaars talent geen gebrek, dus trek eens op uit en ontdek hoe straf ze zijn met eigen ogen.

Mogelijks komen we mekaar tegen,

Koen & Ruben


SCHAAP & Libeco : Premium Belgisch linnen

 

Sinds de oprichting van SCHAAP was Libeco als premium partner voor één van onze enigste en mooiste natuurlijke Belgische linnen producenten steeds aanwezig.

Recent werden we dan ook gevraagd of wij ook deel wilden uitmaken van hun nieuwe bedrijfs film.

Het resultaat overtrof alle verwachtingen en toont nog maar eens aan, welke de kwaliteit, expertise en hoe bijzonder onze terroir is.

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
Previous
Previous

N° 35 - So many options, only one wardrobe

Next
Next

N° 33 - Loro Piana System : innovatie en luxe op zijn best