N° 35 - So many options, only one wardrobe

SHOWROOM SCHAAP GENT SEPT21-7.jpg

SCHAAP Showroom Gent - Suits


De eerste stap naar een gecureerde, kwalitatieve en persoonlijke stijl.

Om te voelen en zien wat ons zo uniek maakt binnen de wereld van modern maatwerk voor mannen, is een ontmoeting noodzakelijk. Zoals de meeste maatwerk specialisten werken we op afspraak, en komen we indien gewenst ook tot bij u. Voor een eerste kennismaking is een bezoek aan één van onze twee prachtige showrooms het meest aangewezen. Eénmaal we u kennen hebben we meteen een beter beeld. Vaak vragen klanten dan ook om hun te helpen met het overzien, cureren en bijschaven van hun bestaande garderobe.

Is een aankoop verplicht als u graag kennis wil maken?

Uiteraard niet, maar aangezien we geen passage concept zijn, hebben de meeste mensen al hun zinnen gezet om samen iets moois te ontwikkelen. Alleen weten ze vaak nog niet uitgesproken wat dat zal worden. Omdat we ieders tijd en energie respecteren is duidelijke communicatie ook hier cruciaal. Aangezien wij enkel met twee zijn, zijn er ook geen misverstanden en blijft onze kwaliteit gewaarborgd.

Dus wil u graag die eerste stap zetten en even polshoogte komen nemen, maak dan een afspraak en wij ontvangen u met veel plezier.

Ik vind het bijzonder moeilijk om in te schatten hoe het eindresultaat zal zijn en heb zelf weinig of geen ervaring met maatwerk.

Er zijn bijzonder weinig mensen die dat kunnen. Dit is geen wetenschap of zelf noodzaak, net zoals je op restaurant dat ene gerecht uitkiest, dat elke chef op zijn manier bereidt en presenteert. Vertrouwen moet er zijn, loslaten is bij deze een noodzaak en op termijn zelf een fijn gegeven, als je weet dat je in goede, ervaren en gepassioneerde handen bent.

Nog een misverstand is dat mensen die kiezen voor maatwerk al bijzonder veel ervaring zouden hebben, of fervent alle magazines, podcast, blogs en andere hebben geconsumeerd. Opnieuw kiezen we hier bij SCHAAP voor een open en lange termijn relatie, dus het is voor ons prioritair om excellent werk af te leveren, zodat we u terug zien voor dat andere stuk, nu u weet dat Tweed niet voor bompa’s is. Beter beginnen met één bijzondere ervaring dan een jarenlange aversie op te lopen.


In het beste geval kom je identieke stoffen bunches tegen, gepassioneerde en ervaren tailors en krijg je lekker koffie.


Waarom zit er zoveel verschil tussen “tailoring” bedrijven ?

Verschillen zullen er altijd zijn, en dit kan soms bizar lijken als je in het beste geval één specifieke stof voor ogen hebt, in wat op het eerste zicht hetzelfde product is, bij verschillende huizen wil laten maken. Ik heb de oefening zelf meermaals gedaan doorheen de jaren en fraai is dat niet. Hoe iedereen daar intern met omspringt is ook een eigen keuze. Bij SCHAAP streven we naar wat wij geloven de beste prijs - kwaliteit verhouding. Producten gemaakt waar wij na vele jaren in the business van kunnen zeggen dat ze zeer goed zijn. We hebben klanten die opteren voor handgemaakte stukken en dan ook begrijpen dat daar een exclusief prijs kaartje aan vast hangt. Voor het grote deel kijken we in de eerste plaats ook naar wie u bent, wat uw verwachtingen, ervaring en voorkeuren zijn. Wat we niet doen is fused of half canvas derivaten voor kostuums. U vindt er ongetwijfeld veel over terug op Google. We vinden het belangrijk dat al onze SCHAAP producten van hoge kwaliteit zijn. Daarom zijn we absoluut niet de goedkoopste, noch de duurste, maar volgens ons prijs - kwaliteit wel één van de beste van de klas en is de prijs afhankelijk van veel factoren zonder op kwaliteit in te moeten boeten.

Naast deze technische verschillen is er natuurlijk een verschil in visie, omgaan met mekaar, transparantie, going the extra mile. Laat dit even belangrijk zijn dan uw schouder inzet van uw jasje. Het is voor elke leverancier makkelijk om te zeggen hoe uniek, hoe anders, hoe… ze wel niet zijn. We beseffen meer dan ooit dat er al zoveel content, woorden en zelf exposure is. Laat onze “Les Amis du Mouton” portretten op onze BLOG het mooiste en eerlijkste voorbeeld zijn van wat enkele van onze klanten over ons denken. Mogelijk overtuigd dit meer.


Purchasing quantity is an expense, purchasing quality is an investment


In de algemene sfeer van ” buy better, buy less” met het oog op ecologisch nadenken en mee werken aan een meer sustainable toekomst, blijft maatwerk zoals wij dit zien relevanter dan ooit. Elk stuk wordt uniek gemaakt voor een individu, geen grote overschotten, noch het idee dat er naast jou nog even andere mannen zijn die net dat stuk aankochten. Een zinnetje dat de respectabele Mr Bruce Boyer vaak gebruikt in zijn boeken is; Buy the best you can afford. Een ideologie waar we met SCHAAP ook hard in geloven.

Niets mooier om te zien hoe vele mannen gedurende ettelijke jaren hun garderobe wisten om te zetten naar een bijzonder persoonlijk en inspirerend verhaal. Bedachtzaam, kwalitatief en uniek.

Ik draag bijna geen kostuums meer, waarom zou ik dan langskomen?

Dat er algemeen minder pakken in het straatbeeld te zien zijn is niet nieuws. Dat er nog nooit zoveel mannen geïnformeerd zijn over de tailoring industrie is dat zeker wel, wat er voor zorgt, dat wie op zoek gaat naar expertise en kwaliteit al sneller bij ons beland. Maar voor mocht het nog niet duidelijk zijn, naast ons Classic Tailoring aanbod, zijn we één van de meest vooruitstrevende casual maatwerk specialisten. U zegt Japanse denim, heavy twill katoenen, Oostenrijkse wollen, high tech ultra fijne rain proof Raglan coats, cashmeren Safari Jackets, wij zeggen ja.

Neem een kijkje op onze Instagram of scroll gerust even door naar onze casual tailoring pagina.

As always, graag tot binnenkort en stuur ons een mailtje of bel even als het begint te kriebelen.

Koen & Ruben


Italië - England

 

Het had voor zover mijn voetbal kennis rijkt de aftiteling kunnen zijn van het WK, maar voor ons blijven deze twee mastodonten voornamelijk de bakermat van de beste stoffen producenten die er zijn te vinden.

Waar wij het in deze blog post uitlichten is de opvallende evolutie tussen beiden, waar de Italianen, voornamelijk bekend om hun super fijne, gladdere, lichtere en vaak ook intenser kleuren pallet, meer en meer stoffen beginnen te ontwikkelen die bijzonder sterk aanleunen bij de Engelse klassiekers en vice versa.

Ontdek er alles over in onze vorige BLOG

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
Italie - England.jpg
Previous
Previous

N° 36 - The Shopkeepers

Next
Next

N° 34 - What Artists Wear