N° 33 - Loro Piana System : innovatie en luxe op zijn best

LP Storm System 1.jpg

Ons betoog bij SCHAAP voor authenticiteit en kwalitatieve klassiekers blijft, maar het mag gezegd worden, en dat doen we dan ook graag, dat ook innovatie in de wereld van luxe stoffen niet stilstaat. Graag nemen we u even dieper mee in de onnavolgbare expertise van Loro Piana en zijn System ontwikkelingen.


Loro Piana

Loro Piana is een Italiaans stoffen- en kledingbedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige, luxe kasjmier- en wollen producten. Al jaren lang staan ze aan de top. Wie in store iets van hen wil aanschaffen betaald, wie wereldwijd aanklopt bij het betere tailoring bedrijf kan meegenieten van hun uitzonderlijke producten voor vaak een veel interessantere prijs. Zeker bij SCHAAP hebben we goede relaties en zijn er soms bijzondere stoffen van hen te verkrijgen aan scherpe prijzen.


LP Storm System Geoff 1.jpg

System

Loro Piana staat al vele decennia bekend om zijn uitmuntende kwaliteiten van de allerfijnste wollen en vooral cashmere. Luxe met de grote L. De overname van LVMH en een jongere generatie zorgde voor de intense verderzetting van innovatie. Ooit had ik het genoegen om hun weverij in Biela te bezoeken met annex ook hun labo, waar ze hun grondstoffen onderwerpen aan de strengste quality control denkbaar. Het was dan ook niet verrassend dat ze enkele jaren geleden begonnen met de zoektocht naar de perfecte mix tussen luxe en technische aspecten, die het outerwear segment volledig ander mogelijkheden kon bieden.

Recent kregen we één van hun laatste wapenfeiten toegeleverd. De nieuwe System collectie die uiteraard zorgvuldig werd gepatenteerd, bestaat maar liefst uit vier grote collecties, gaande van Rain, Storm, Green Storm en Clima System. Binnen elke categorie zijn er dan nog verschillen naar product, gewicht en uiteraard kleurenpallet, maar waar ik bijzonder van onder de indruk was, en nog steeds ben, is dat ze er in zijn geslaagd om bijzonder fijne en zeer exclusieve wollen als s 150’s en zelf s 200’s te combineren met een technische coating zoals grafeen.

Voor een stoffen nerd als mezelf is dat redelijk mind blowing. Omdat het Loro Piana is, konden ze uiteraard niet achterblijven met hun cashmere producten. Ook daar bestaat in deze collectie een aanbod in waarbij één van de meest delicate, geraffineerde en duurste vezels wordt gecombineerd met een ademend hydrofiel membraan. Voor het eerst is het mogelijk om een cashmeren jas te laten maken die je ook droog houdt tijdens een bui, inclusief die unieke zachte touch die enkel de beste cashmere heeft.


De nieuwe System ontwikkelingen werden uitgetest op het super jacht van de bevriende billionaire Pier Luigi op St. Barths tijdens de Bucket Regatta

 

Loro Piana Green Storm System - 100% Cashmere met Hydrofiel membraan

Loro Piana Green Storm System - 100% Cashmere met Hydrofiel membraan

Mogelijkheden bij SCHAAP

Uiteraard is cashmere niet voor iedereen weggelegd en zelf niet altijd even relevant afhankelijk van uw noden, stijl en voorkeuren. Het is gewoon zo bijzonder, maar dat zijn de andere collecties uit hun nieuwe aanbod evenzeer.

Voor wie op zoek is naar dat ultra lichte jasje, car of trenchcoat is er de kleurrijke Rain system collectie

Voor wie graag dat klassiek ogende maar toch speelse unconstructed high end winter jasje verkiest, is er de storm system collectie. Door zijn double face (andere kleur aan de binnenzijde) het toch opnieuw speels maakt en belangrijker nog de perfecte balans is tussen stijl, comfort en bescherming.

Voor wie zoek naar een pak dat zonder twijfel in de kleerkast van Clark Kent had kunnen hangen, zijn er zelf enkele coated New Zealand wollen.

Voldoende variatie voor elke man en elk stuk om stijlvol droog te blijven.

U weet ons te vinden, wij weten wat te doen.

Groet,

Koen & Ruben


Les amis du mouton: Mr. Bruno Roels

 

Aangezien het SCHAAP verhaal niet enkel gaat om creëren en delen iets is wat we graag en veel doen, verwijzen we naar aanleiding van het recente artikel in de Weekend Knack mannen special rond het thema en pas verschenen boek : ‘What Artists Wear’ van Charlie Parker, naar één van onze voorgaande Les Amis Du Mouton interviews met Bruno Roels

Momenteel loopt er een prachtige tentoonstelling van Mr Roels bij de Antwerpse Gallery Fifty One. Spring zeker even binnen als u in de buurt bent en ontdek meer op onze blog van deze fascinerende fotograaf.

Ontdek er alles over in onze vorige BLOG

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
BR-2 opening Looking For Paradis- Fifty one 110921.jpg
Previous
Previous

N° 34 - What Artists Wear

Next
Next

N° 32 - Italië - England