N° 43 - Trouwen 2022


Trouwen blijft één van die unieke ervaringen en ook één van onze tradities die de tand des tijds toch nog overleven. Voor degenen die het op de agenda hadden staan bleek de voorbije periode best wel een uitdaging of zelf frustratie, voor degenen die er aan denken evengoed.

Blijkt nu ook dat vele trouwbeurzen afwachtend of zelf al forfait geven voor 2022. Omdat deze voor veel koppels vaak een bevestiging zijn van wat ze wel of niet wensen, mogelijks opnieuw een zucht waardig.

Maar geen paniek, SCHAAP team to the rescue


The beginning


Voor het begin heeft u hoogstwaarschijnlijk zelf al gezorgd en was de zoektocht naar die ene er ongetwijfeld ook eentje van trial and error. Ook al hebben we zelf al vele fijne getrouwde jaren op de teller, onze expertise zit hem elders, maar u bent steeds welkom voor een fijne babbel. Voor trouwers is en blijft de kledij voor zowel de bruid als de bruidegom één van die grotere aan te vinken vakjes. Hoe begin je daar aan? Bij wie moet ik zijn? Wat kost zoiets en wat mag ik verwachten?

Doorgaans zijn de vele diverse trouwbeurzen daarvoor aan zich wel handig, ook al ziet u vooral wat u niet wil, ook dat helpt bij het scheppen van uw eigen droombeeld. Helaas hakt ook hier de aanslepende crisis in en merken wij dat die markt ook blijft verschuiven en zelfs annuleren. Uiteraard is uitgerekend dit segment ook zeer commercieel en zijn er ook veel afwezigen, zoals ons. Niet omdat we er aan zich iets tegen hebben, maar omdat het vaak meer en meer op een goedkope braderij in solden periode lijkt. Gelukkig krijgen we wel geregeld koppels over de vloer die het op hun manier in deze omstandigheden toch willen laten gebeuren en ons op eigen houtje of via via werden aangeraden. Meteen een fijn en daadkrachtig signaal waar we graag onze schouders en expertise onder zetten.


The middle


Good preparation is major. Wel, ook uit eigen ervaring is de voorbereiding vaak de meest doorslaggevende factor van een succes. Trouwen vraagt dan ook de nodige tijd en voorbereidingen ongeacht welke piste jullie verkiezen. Kledij is daar zeker eentje van en niet de minste. Wat je die dag at of dronk zal minder bijblijven dan die foto’s die vele decennia later uit de doos (sorry al iets ouder) of op de cloud terug naar boven worden gehaald. Opnieuw merk ik dat dit jaarlijks bij ons zeker wel eens gebeurd. Niet enkel voor het nageslacht maar in de eerste plaats voor jezelf is dit mogelijks één van de belangrijkste aspecten van de dag. De beste versie van jezelf op een dag vol emotie. Niemand beter dan ons weet hoe verzadigd de markt is van bedrijven die een “trouw”pak aanbieden voor mannen. Op zich is dit goed aangezien er ook veel diverse mensen zijn, niet voor iedereen zijn. er dezelfde prioriteiten, budgetten en stijl.

Het enige dat wij kunnen zeggen is kom zeker ook eens langs bij ons. Niet met een knip oog naar D. Muyle, maar omdat het zonder meer de moeite is en we u zonder twijfel ook een andere kant kunnen laten zien.

Veel mannen hebben mogelijks niet de ervaring, noch kennis of inspiratie en willen er graag zo snel mogelijk vanaf zijn. Ook die zijn welkom, zeker om te laten zien dat het ook anders kan.

U zal zien dat mist een kleine inspanning van uw kant er ook iets bijzonder kan gebeuren, waar u zelf versteld van zal staan.


The End


The end, is hopelijk nog even niet in zicht, maar zoals u begrijpt gaat het hier over een proces en gezamenlijke inspanning en connectie. We mogen met de nodige trots zeggen dat vele bruidegommen ook nadien klant blijven. Waarom we dat zo graag onderstrepen is omdat we daar zeer fier op zijn en dit getuigt van een specifieke aanpak, gevoel en wederzijdse appreciatie.

Bij SCHAAP zijn we geen cliché trouwpakken huis, maar kijken we er zeker naar uit om vele mannen met alles wat we hebben bij te staan om hen die dag en ook vele erna op een unieke manier te ondersteunen, adviseren en kleden. Niet verkleden, maar zoeken naar hun noden en wie ze zijn.

Welk beeld ze zelf hebben om daar dan met onze magie, maar vooral veel ervaring, iets bijzonder van te maken. Het is zeker geen evidentie, maar neem een kijkje op onze wedding pagina en u zal meteen zien wat we bedoelen, ook al kan dit voor u iets volledig anders zijn.

Voor tips & tricks komt u zelf best even langs, die zijn te persoons gebonden nu ik er over nadenk.

Weet dat kennis maken niks kost en er geen enkele verplichting is.

Tot snel,

Groet,

Koen & Ruben


Previous
Previous

N° 44 - Be Inspired : Gentlemen’s Terroir FW21

Next
Next

N° 42 - Wat we doen is niet evident