N° 44 - Be Inspired : Gentlemen’s Terroir FW21

Team SCHAAP on the sport side


Enkele weken geleden voegden we onze kersverse ‘Be Inspired’ pagina toe op onze website en kondigen we onze nieuwe FW21 shoot aan. Et voilà, hier is hij dan.

Deze keer trokken we richting het prachtige Noord Franse Audresselles. Met een focus op luxueuze innovatie, comfortabele knitwear, denim shirts en enkele geprefereerde SCHAAP looks, in contrast met het adembenemende natuurlijke lokale terroir.

Gepakt en gezakt en door de weergoden beloond, trokken we opnieuw met fotograaf Damon De Backer zuidwaarts.

Ontdek onze visie en stukken die volgens ons perfect aansluiten bij de ‘modern gentleman’, onze wereld en een bijzonder mooie streek, zeehonden inclusief.

Mogelijks ontdekt u voor het eerst onze veelzijdigheid en expertises, of ziet u dat ene stuk dat ook uw hart iets sneller doet slaan.

Geniet er van en zoals steeds zeer welkom om ons en onze SCHAAP stukken te komen ontdekken in onze showrooms te Antwerpen en Gent.


Car Coats - Denim Shirts - Premium Knitwear


Car Coat in Loro Piana Rain System fabric

Scene I

Voor wie ons al even volgt weet dat we bij SCHAAP een passie hebben voor jassen. Meer bepaald trench-, raglan, over-, en car coats. Voor wie ons recentelijk nog tegenkwam weet dat er voor die laatste niet alleen een nieuwe ontwikkeling is bijgekomen met uitneembare thermo voering, maar ook dat Loro Piana een bijzonder stoffen collectie wist te ontwikkelen die super fijne natuurlijke wollen vezels en zelf cashmere wist te blenden met technische eigenschappen; zijnde wind en waterproof. Die combinatie met een moderne car coat als basis was voor ons één van de meest innovatie en relevante stukken voor elke man.

Door onze jarenlange ervaring weten we wanneer er iets magisch gebeurd en zijn we er vollenbak ingevlogen. Gelukkig konden we ook nu weer op veel interesse rekenen bij verschillende klanten en ziet u in onze eerste scene daar enkele voorbeelden van. Naast deze luxueuze technische stoffen van Loro Piana, zijn deze jassen met of zonder thermo voering ook verkrijgbaar in klassiekere wollen en andere.

Ondertussen hebben we onze eigenste exemplaren duchtig uitgetest, en het mag gezegd worden met resultaat & flair.

Daarnaast zijn we ook al enkele maanden bezig met de zoektocht en ontwikkeling van ‘the perfect denim” shirt. Binnenkort ook meer daarover, maar we vonden deze match best wel werken, alsook veelzijdig.

Aangezien het onze FW21 shoot is en tailored knitwear één van onze stokpaardjes blijft, konden ook deze niet ontbreken. Uiteraard kunnen we niet alle mogelijkheden laten zien, maar u begrijpt vast wel dat dit gaat over inspiratie, beeld en kwaliteit.

Onze favorieten zijn dikkere wollen Geelong truien, New Zealand wollen, dikkere denim stoffen voor hemden en gesofisticeerde double face wollen met coating voor de jassen.

 

Men Must Eat


Sea food with matching Loro Piana Jacket & burgundy corduroy shirt

Scene II

Gastronomie en zich goed kleden liggen voor ons heel dicht bij mekaar, zeker als je aan de kust zit en de tafel een adembenemend zeezicht heeft en plus. Zoals de titel van dit verhaal al aangeeft is terroir iets waar we bij SCHAAP vaak bewust naar terugkeren. Het degusteren van verse oesters, wulken, krabben poten, grijze garnalen en ander lekkers uit “la Manche” konden we dan ook niet laten liggen. Zoals ook vaak een chef nadenkt over combinaties, kleur en textuur is dat eigenlijk bij ons niet zoveel anders, behalve dat een Corduroy of Moleskin broek minder aan te raden is om op te eten, maar dat wist u reeds al.

Is het louter een hersenspinsel of smaken lokale producten ook altijd beter ter plaatse? Voor ons werkt dat alleszins altijd goed en wanneer we de keuze krijgen, kiezen we steeds voor lokaal. Het zelfde werkt mogelijks ook voor kledij, zoals een tweed jasje meer tot zijn recht komt tussen de rotsen en bossen en een verfijnd s’150 wollen pak, beter zal aarden downtown. Toch hebben we in deze shoot af en toe eens afgeweken van de klassiekers, iets meer kleur contrast dan de cliché herfst tinten, iets meer edge en contrast of zelf heel minimaal. Iets meer luxe voor een herfst strandwandeling, iets avontuurlijker in het petanque spel, maar dat is voor straks.

Onze favorieten zijn ultra zachte wol-cashmere jasjes, Moleskin broeken, Corduroy shirts, knitted ties…

 

Sport - Spel & Sartorial Camouflage


Blending in, Standing out

Scene III

U had het mogelijks anders ingebeeld, maar team SCHAAP is best wel sportief, zeker als strand petanque op de agenda staat, vallen de loafers als het ware van zelf af. Mocht u nog nooit strand petanque gedaan hebben, bij voorkeur op een verlaten noord frans strand ergens op een zonnige herfstdag, voeg het dan zonder meer toe aan uw bucket list, en stuur ons gerust een invite.

Af en toe gebruiken we de term ‘Sartorial Camouflage’ wel eens. Wij zien dat voornamelijk in het idee van hoe bijvoorbeeld tweed stoffen worden gedesigned, zodat de drager tijdens de jacht of het wandelen zo goed mogelijk opgaat in zijn omgeving. Aangezien wij niet in Scotland wonen, zien we dat iets breder, maar hier helemaal op zijn plaats. Het moeten daarom ook niet altijd camouflage prints zijn, maar waarom ook niet. Zolang je je verlies kan toegeven, is het allemaal ok.

Onze favorieten zijn zonder meer heavy Japanese denim, tweeds voor broeken, kleurrijke merino wollen turtlenecks en ja, katoenen camouflage safari jackets…

 

Keep The Fire Burning & The Tartans Close


Scene IV

Keep the fire burning kan je in ons geval op vele manieren interpreteren, maar op een dag als deze ook zeer letterlijk. Niets gezelliger en hartverwarmend dan dat knisperend vuurtje op het strand bij valavond. Met de zeebries in de neus, een frisse pint in de hand, kijkend naar de blinkende zeehonden koppen die zich geregeld van dichtbij laten zien.

Een extra laagje is zeker welgekomen alsook de waterdichte botten wanneer de vloed terug opzet en de zon langzaam achter de horizon begint te verdwijnen. Dan komt een Mackenzie tartan cloak perfect van pas. Multi inzetbaar, stijlvol en gezelligheid op zijn best.

Onze favorieten : Kleurrijke corduroy, heavy merino knitwear, donkere denims, iconische tartans en pistache nootjes.



Mogelijks worden de komende maanden opnieuw een mix van lokale ontdekkingen of bent u er meer dan ooit zeker van dat u die bergtocht of verre reis toch wil maken. Hoe dan ook, wij helpen u steeds graag verder met de juiste vestimentaire keuzes.

Komt u graag eens langs om enkele stukken in het echt te voelen en zien, dan bent u zoals steeds welkom op afspraak in onze showrooms te Gent of Antwerpen.

Ontdek alle FW21 beelden alsook onze andere shoots op onze ‘Be Inspired’ pagina

Groeten,

Koen & Ruben

Productie : SCHAAP Tailors - Fotografie : Damon De Backer


Previous
Previous

N° 45 - Modern Iconics

Next
Next

N° 43 - Trouwen 2022