N° 27 - Tailoring a la SCHAAP

Bright natural dining room nook with vases plates and fruits on the table.

Dat tailoring in al zijn vormen de laatste decennia terug in opmars is, na een grondige en innovatieve doorontwikkeling van MTM (Made-To-Measure) is ondertussen algemeen bekend. Dat er nog steeds grote verschillen zijn tussen producten, leveranciers, afwerkingen en details evenzeer, maar daar hebben we het al geregeld over gehad en dat zullen we blijven doen.

Waar we graag nog even de aandacht op vestigen in tijden van saturatie in het retail en tailoring landschap alsook het en masse online shoppen, is de rol die wij vanuit onze individuele expertise en visie voor staan.

Wat ons zo uniek maakt binnen die grote keten en waarom uw keuze voor uw sartoriale adviseur veel meer is dan een praktisch gegeven.

 

Het emotionele aspect van maatwerk wordt bij ons evenzeer behartigd dan het technische


Waar vaak weinig of geen aandacht naartoe gaat in de retail business op de werkvloer is emotie. Emotie niet zoals in empathie, maar emotie als in de excitement die volgt na een intense zoektocht naar die specifieke stof en de toekomstige drager. Hoe we die gaan vormgeven. Het gevoel van iets nieuws, uniek in combinatie met de enkele weken wachten, alvorens het dan echt realiteit wordt, en een eigen leven kan gaan leiden. Anderzijds het gevoelsmatig non verbale momentum tussen enkele mensen.

Van een tailor zou die emotie doorgaans al een pak beter moeten zijn dan de doorsnee retail verkoper, laat staan online, maar helaas is dit ook absoluut geen zekerheid. Bij SCHAAP kiezen we bewust voor organische groei, de tijd nemen om mekaar echt te leren kennen en iets op te bouwen. De daad bij het woord of de veel gebruikte quote: “Going the extra mile” ook effectief om te zetten in veel meer dan enkel een praktische adviseur te zijn.

Doorheen de vele jaren als dagdagelijks actief te zijn in het betere maatwerk verhaal voor mannen, heb ik ontdekt dat dit waarschijnlijk een intuïtieve manier is van handelen en connecties maken. De eerste jaren lag de focus zonder twijfel veel meer op het technische aspect en het constant leren kijken, voelen, ontdekken, proberen en verbeteren. Daarnaast heb ik met vallen en opstaan ook ontdekt dat creativiteit voor mij persoonlijk een bijzonder belangrijk aspect is om altijd over de nodige energie te beschikken. Nu kan ik me steeds meer focussen op de persoon waarvoor we iets gaan creëren, dat non verbale en instinctieve gevoel dat enkel kan ontstaan door echte ontmoetingen in combinatie met jarenlange expertise.

SCHAAP is het distillaat van vele jaren intensief bijschaven, duizenden ontmoetingen en gesprekken, ontelbare zoektochten, adviezen, creaties, blije gezichten en meer dan ooit vinger aan de pols voor een hedendaags, uniek en innovatief antwoord op modern tailoring, waarbij we quasi elke man en vele diverse stijlen en producten op niveau kunnen helpen en ontwikkelen.

Waar ik zelf het meest trots op ben, zijn de vele bijzondere realisaties die daar zijn uitgegroeid. Meer en meer mannen zijn zich bewust dat het ook anders kan, dankzij onze grote diversiteit en expertise. Vooral ook de wederzijdse appreciatie, glimlach en gunfactor, ook in moeilijke tijden, geven ons de moed en goesting op te blijven bouwen, stap voor stap, man na man.

Bedankt daarvoor !

Groeten,

Koen & Ruben


Bij SCHAAP evolueren we meer en meer naar persoonlijke wardrobe curators waar evenveel aandacht naar de stukken als naar de klant gaat.


“Les amis du mouton”

Mr Yannick Haemers

 

Om af te sluiten brengen we graag onze “les amis du mouton” portretten nog even onder de aandacht. Iets waar we met SCHAAP bijzonder fier op zijn en zoals steeds heel graag met u willen delen. Aangezien het SCHAAP verhaal niet op één nacht ontstond, zijn er vele langetermijnrelaties gegroeid doorheen de jaren.

In 2018 was onze eerste afspraak en wanneer iemand nieuw zelf aankomt met het idee om een trenchcoat in Harris Tweed te laten maken, is de toon gezet en ging ook mijn hart iets sneller slaan.

“Don’t judge a book by it’s cover” is naar het bijzonder avontuurlijke sartoriale pad dat we ondertussen samen aflegden, perfect van toepassing op Yannick. Telkens weer komt hij met bijzondere ideeën, iets dat hij ergens heeft gezien en nergens is te vinden. Een jassen fetish heeft hij zonder twijfel, en nog veel meer kwamen we te weten via zijn “LAM” portret.

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen de SCHAAP-wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
Previous
Previous

N° 28 - To sock or not to sock ?

Next
Next

N° 26 - Summer sounds like Seersucker