N° 20 - In de naam van de vader en de zoon en de heilige geest en zijn sokken, amen.

Bright natural dining room nook with vases plates and fruits on the table.
 

Geen vrees, we zijn niet op weg om een religieuze sekte te worden bij SCHAAP, maar op een dag als deze leek het ons gepast om één van de leukste verhalen rond kwalitatieve sokken met een verhaal te delen.

Omdat sokken nu éénmaal ook heel belangrijk zijn en een outfit dat extra beetje punch en eigenzinnigheid kan geven, delen we vandaag graag één van onze meest geliefde sokken ateliers gelegen in Parijs nml; Mes Chaussettes Rouges

Het verhaal van Mes Chaussettes Rouges begon in 2009 toen jeugdvrienden Jacques Tiberghien en Vincent Metzger op het idee kwamen om de iconische sokken van Gammarelli opnieuw te verkopen. Tot dan toe moest men helemaal naar Rome gaan om deze sokken, die slechts bij enkele kenners bekend waren, te kopen. De website Mes Chaussettes Rouges werd de eerste die ze online verkocht en verwierf een internationaal publiek. Door de jaren heen is de verscheidenheid aan sokken (kleuren, stoffen, toepassingen) steeds groter geworden en zijn er samenwerkingsverbanden aangegaan met merken als Bresciani, Gallo en Mazarin.


Gammarelli

Het familiebedrijf Gammarelli is gespecialiseerd in het maken van kerkelijke kleding en is de officiële pauselijke kleermaker. Sinds 1798 is de kleermaker te vinden in een kleine werkplaats in Rome, verscholen achter het Pantheon. Wanneer de Paus zijn nieuwe Kardinalen benoemt, wordt er een nieuwe paarse outfit gemaakt, waar ook de beroemde rode kardinaalssokken vandaan komen... Het huis staat bekend om de kwaliteit van zijn stukken en zijn aandacht voor detail. Al zes generaties lang werkt de familie Gammarelli hard aan de oude houten toonbank van de winkel, bekleed met de meest weelderige stoffen. Enkele beroemde personen dragen sokken van Gammarelli, zoals François Fillon en Edouard Balladur en mogelijks ook u binnenkort.


Voor alle duidelijkheid, dit is niet enkel een mooi verhaal, maar zonder twijfel één van de beste sokken huizen ter wereld, voor wie houdt van stijlvolle kwalitatieve sokken. Wie nog geen ervaring heeft met kalf of knie lengtes is hier absoluut aan het juiste adres. De laatste een minder aangewezen optie voor mannen die graag slim fit broeken dragen, maar wie doet dat nu nog ?

Kom gerust langs met uw favoriete paren en wij zorgen een bijpassende outfit :-)

Groeten,

Koen & Ruben


Wanneer de Paus zijn nieuwe Kardinalen benoemt, wordt er een nieuwe paarse outfit gemaakt, waar ook de beroemde rode kardinaalssokken vandaan komen


Wardrobe essentials en hoe uw kleerkast vorm te geven

 

Aangezien het SCHAAP verhaal niet enkel gaat om creëren is zorg dragen nadien van je lievelingstukken minstens even belangrijk aspect.

Wil u graag ook uw garderobe opnieuw even cureren en weet u niet goed hoe dat te doen?

Ontdek er alles over in onze vorige BLOG

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
Previous
Previous

N° 21 - Les amis du mouton: Mr. Aristide Bandora

Next
Next

N° 19 - The road to your wardrobe essentials