N° 19 - The road to your wardrobe essentials

Bright natural dining room nook with vases plates and fruits on the table.
 

"Al doende leert men", zei ooit een bijzonder slim mens, en dat is helaas voor ons niet anders. Uit eigen ervaring en vele jaren van duizenden mannen te mogen hebben geholpen met hun sartoriale avonturen, kan ik stellen dat de vele jaren intensief experimenteren noodzakelijk zijn om ook jezelf verder te ontplooien.Zelfkennis in relatie tot wat je draagt, op welke manier en waar de magie zit.

Zie het als een reis, die gelukkig vele jaren duurt en je éénmaal op pad, niet meer loslaat voor de rest van je dagen. Dit gaat niet over de juiste regeltjes toe passen, waar we het in een vorige post over hadden. Dit gaat over een persoonlijke queeste, inspiratie, emotie en natuurlijk ook die zoektocht naar die tailor of tailors waarmee je een gefundeerde en fijne band kan opbouwen.


Vaak begint de zoektocht op basis van prijs, wat niet zo ongewoon is als je niet over bepaalde budgetten beschikt. In diezelfde start, mogelijks uit excitement wordt er iets te weinig gezocht of beter bezocht tijdens die cruciale fase. Dit kan voldoende zijn om nooit meer iets te willen laten maken wanneer niet goed begeleidt, maar dit kan ook zorgen voor een life changing ontdekking.

Bij de laatste volgt er dan vaak een soort van excessieve golf, waarbij u ineens 48 accessoires opgespeld, opgeknoopt, omwikkeld en gelaagd aan hebt. Een belangrijke fase om ten volle voor te gaan en na enige tijd en veel gefrons van uw mede café ganger, de aanzet om de volgende stap te zetten.


Ondertussen zou uw interesse in klassieke mannenmode van die aard moeten zijn dat u woorden als hopsack, unconstructed, 2 1/2 button and Donegal tweed in de mond neemt, te pas en te onpas. Anyway, tijd voor het deconstruvisme, less is more en na die jaren vol van exposure, is het nu tijd om samen met je favourite tailor op zoek te gaan naar die perfecte snit, balans tussen stof en constructie, lengtes en verhoudingen die u terecht een gevoel van controle, maturiteit en genot geven.

U heeft het verdient en mogelijks iets bijgeleerd over u zelf, de wereld rond ons en de wereld van kwalitatief maatwerk. In het beste geval ontstond er ook een lange termijn vriendschap of vertrouwensrelatie opgebouwd met uw sartoriale adviseur, die uiteraard altijd blijft zoeken naar de imperfecte perfecties die enkel voor u zin hebben.

Heerlijk toch?

Mocht u graag zelf ondervinden hoe we daar bij SCHAAP met omgaan dan bent u altijd welkom of kan u één van de fijne "Les amis du mouton" blogs nalezen als referentie op onze website.

Take care, dress sense, enjoy


Zie het als een reis, die gelukkig vele jaren duurt en je éénmaal op pad, niet meer loslaat voor de rest van je dagen.


Les amis du mouton

 

Om af te sluiten brengen we graag onze “les amis du mouton” portretten nog even onder de aandacht. Iets waar we met SCHAAP bijzonder fier op zijn en zoals steeds heel graag willen delen.

Aangezien het SCHAAP verhaal niet op één nacht ontstond, zijn er vele lange termijn relaties gegroeid doorheen de jaren. Tanguy is niet onder één noemer te plaatsen en nauwelijks te volgen in zijn vele diverse projecten, overnames, collecties, reizen, kunst projecten, collaboraties, en nog zoveel meer. In een ander interview zei hij eens : “Ik geloof wel in karma: al wat je doet, krijg je ooit in een of andere vorm terug.”

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
SCHAAP-Tanguy-van-Quickenborne-Lesamisdumouton-tailoring-vandenweghe
Previous
Previous

N° 20 - In de naam van de vader en de zoon en de heilige geest en zijn sokken, amen.

Next
Next

N° 18 - Les amis du mouton: Mr. Tanguy Van Quickenborne