N° 48 - Dear Designer - trends 2022

Louis Vuitton Men’s Spring 2022


Soms betrap ik me er zelf op dat ik niet voldoende aandacht schenk aan de grote mode wereld, maar wanneer ik dan vol goede voornemens en met een open geest enkele trend blogs bekijk van wat er zich allemaal afspeelt op de catwalks vandaag, dan bekruipt het gevoel van onbegrip meer wel dan niet.

Dat er een groot verschil is tussen de mode wereld en die van tailoring hoeft weinig uitwijding, maar alhoewel we in sé diezelfde man diverse mogelijkheden, stijlen en keuzes aanbieden, valt het toch op dat het verschil werkelijk enorm is.

Graag neem ik u in deze blog even mee met wat ik zag. Niet alles heeft iets weg van dat ‘my Little pony op steroïden’ sfeertje. Sommige zaken zien en voelen we ook, maar doorgaans iets minder uitgesproken. Dat er minder mannen in kostuum in ons dagdagelijks straatbeeld te zien zijn is zeker zo, maar er is ook veel meer vrijheid vandaag. Toch wacht ik nu al vol spanning stiekem af tot die enkele design exemplaren van achter de hoek komen geparadeerd.


Dear Designer

Om geen misverstanden te creëren, we hebben alle respect voor alle designers wereldwijd, maar in fluïde tijden als deze willen wij ook op onze manier vragen blijven stellen. Niet omdat precies ineens alles kan, alles ook waardevol is en zie ik eerlijk gezegd slechts een miniem select groepje van mannen zich op die manier kleden in het dagdagelijkse leven.

Wat ik interessant vind aan bovenstaande silhouetten, is dat de frisse kleuren helemaal terug zijn voor mannen en er vaak wordt gewerkt naar een beeld waarbij de broek en jasje in dezelfde stof is of kleur is. Ok, beiden misschien niet super verfrissend of vernieuwend, maar dat meer mannen iets meer kleuren mogen dragen is zeker een feit. Wat daarnaast ook opvalt is het accessoire in dezelfde stof of print en de vaak bizarre schoenen. U weet meteen al hoe u de volgende team meeting kan opfleuren.

 

The Double Breasted suit is back

Het is bijna niet te geloven, maar verschillende keren zag ik het double breasted pak terug, iets losser gesneden en uiteraard in zachte tinten. Je zou denken dat ik dit sarcastisch bedoel, maar niets is minder waar! Zelf ben ik al vele jaren een verfent DB drager. Zeker de laatste tijd opnieuw meer en meer in sportievere jasjes, maar ook in kostuums neig ik opnieuw meer en meer naar deze klassieker. Uiteraard zoals ook op de catwalks te zien, belangrijk dat enerzijds de stoffen niet oer klassiek zijn en ze soft constructed zijn. Met die laatste bedoelen we effectief de constructie van het jasje, wat het meteen een veel meer casual iets maakt, maar dat leggen we u graag uit wanneer u pistache groene versie komt bestellen.

Ook het iets langere jasje en bredere kragen zijn helemaal terug en geregeld duikt er dan ook een Nehru jasje op, wat bij ons uiteraard ook kan en waarmee je dat andere pak kan maken.

Opvallend is ook de losse snit van de broeken met geregeld dan ook een bandplooi om dit effect te versterken. Opgerold of met een duidelijke omslag van minstens 5 cm en helemaal stoer op slippers of schoenen, uiteraard zonder sokken. Dat je per sé je handen in je zakken moet steken, is een persoonlijke keuze.


Be yourself

Maar omdat je zelf kunnen zijn, mekaar appreciëren en respecteren wanneer je andere accenten kiest om door het leven te geraken, wou ik u onderstaande niet ontnemen. Bij SCHAAP houden we van diversiteit en eigenzinnigheid. We hebben dan ook het genoegen om dagdagelijks heel veel diverse mannen te mogen bijstaan in hun zoektocht naar elegantie en zelf expressie. Uiteraard ook bij ons welkom voor dat intens oranje double breasted zomer blazertje, die amandel keurige linnen lente broek of dat slate blauwe trouwpak met ton sur ton hemd.

Be inspired, be yourself

Always welcome

Previous
Previous

N° 49 - Shirt stuff one should know about

Next
Next

N° 47 - Let’s start our 2022 journey in Austria