N° 58 - 3 jaar SCHAAP

3 jaar SCHAAP and moving on…


Hoera hoera hoera !

Door de drukte van de laatste maanden waren we het zelf een beetje uit het oog verloren, maar begin maart vieren we onze SCHAAP verjaardag, en ondertussen reeds voor de 3e keer. Misschien voelt het voor u ook zo aan, maar wat gaat de tijd snel. Ondanks de vele wereldse beslommeringen die ook ons bezig houden, geloven we dat vieren en delen ook nu belangrijk zijn.

Omdat wie ons kent weet hoe fier we zijn op ons klein bedrijfje kon een bescheiden overzicht niet ontbreken van enkele bijzondere momenten de laatste 3 jaar. Uiteraard kan u meer zien op onze website of op Instagram.

Zoals vaak, maar zeker ook nu willen we uitdrukkelijk al onze fijne klanten bedanken voor hun loyaliteit, zelfs in moeilijke tijden, hun vertrouwen en het plezier om mekaar vaak te zien en te delen.

Wij kijken alvast opnieuw uit naar een jaar vol sartoriale avonturen, nieuwe ontmoetingen en bijzondere realisaties, uiteraard allemaal met dat vleugje SCHAAP


The beginning SS19

De officiële start en voorstelling van SCHAAP deden we in het bij zijn van enkele klanten en pers in de Libeco weverij te Meulebeke. Libeco is niet enkel één van de top linnen producenten op wereldvlak, maar is ook een bijzonder bewust en lokale partner, waar we nog steeds bijzonder graag met samenwerken. Voor wie er deze zomer echt wil uitspringen, zijn enkele levendige Libeco tinten niet te versmaden in uw garderobe.

meer

 

FW19

Voor onze eerste winter trokken we naar Oostende gepakt en gezakt met diverse Tweeds in al zijn vormen. Tweeds zijn één van onze favorieten en dat zal nog wel even zo blijven. Ondertussen mochten we al menige klant kennis laten maken met deze rijke en stoere stoffen, waarvan we zowel maatpakken, overcoats, car coats, safari jackets, broeken, trench coats, unconstructed jackets en zelfs cloaks maakten.

meer

 

SS20

In het voorjaar staat doorgaans altijd een bezoek aan Pitti Uomo op ons programma, wat toen gelukkig nog kon. Deze beurs is niet enkel een grote inspiratie bron, maar tevens een ontmoetingsplek van vele gelijkgestemde individuen. Een soort van sartoriale bubbel aan zich, waar wij ons thuis voelen en voor u de interessante en inspirerende zaken er uit filteren en delen.

meer

 

FW20

Het najaar van 2020 was zonder twijfel een uitdaging, maar gelukkig konden we beroep doen op ons zelf gecreëerd alter ego Mr Palmer om onze frustraties en inspiratie met te delen. Palmer beleefde zoals wij allemaal een bijzonder geïsoleerde kerst periode en probeerde zijn tijd te vullen met creativiteit binnen zijn prachtig stadspaleis. Palmer will be back, alleen weten we nooit echt waneer.

meer

 

SS21

Samen met Bent Van Looy en Libeco creëerden we vier unieke linnen zomerhemden, die uiteraard op maat werden gemaakt, maar waar anders dan anders de specifieke details werden vastgelegd. De stoffen selecteerden we samen met Bent uit Libeco’s kleine deadstock, om ook zo bewust om te gaan met productie en toch een premium en unieke product aan te kunnen bieden. Samenwerken en stukken maken voor Bent is nog steeds een plezier, dus ook hier, more good to come…

meer

 

FW21

Voor vorig najaar trokken we richting het prachtige Noord franse kuststadje Audresselles. Het is geen onbekende bij menig toerist op zoek naar wat frisse zee lucht, verse seafood en de prachtige witte krijtrotsen. Audresselles heeft bijna alles en er een dagje op uit trekken bijzonder veel troeven. Hier brachten we een beeld van enerzijds premium technische winter kledij, wat ook bij ons kan, en anderzijds enkele klassiekers zoals corduroy’s in combinatie met onze diverse knitwear stukken.

meer

 

SS22

Omdat inspiratie van overal kan komen, werden enkele dagen in Marrakesh de voedingsbodem voor veel nieuwe combinaties, zachte tinten en het mixen van diverse structuren. Het was zo overweldigend en fijn dat ook hier een vervolg op komt. SCHAAP heeft voor dit jaar internationale plannen, maar meer daarover later.

meer

 

Uiteraard zijn er zoveel meer beelden van creaties die we mochten maken voor onze klanten en hopelijk ook voor u in de toekomst.

Geregeld kan u ze zien op onze SCHAAP instagram pagina.

Ook de ‘Les Amis du Mouton’ (LAM) portretten zijn niet alleen inspirerend en uniek, maar geven ook perfect aan op welke manier wij bouwen aan onze relaties alsook delen hoog in het vaandel dragen.

Zit u zelf met een idee of heeft u vragen of komt u zelf graag eens langs om te ontdekken wat ons zo uniek maakt, dan kan u ons steeds contacteren op afspraak.

Hartelijke groeten,

Koen & Ruben

Previous
Previous

N° 59 - Modern Iconics : The Gun Club jacket

Next
Next

N° 57 - Spring time inspiration - Marrakesh