N° 57 - Spring time inspiration - Marrakesh

Detail YSL museum in Marrakesh


Intro

Bij SCHAAP maken we weliswaar geen seizoens collecties, maar laten we ons even graag inspireren door plaatsen waar we terecht komen. Recentelijk stond het levendige Marrakesh op het programma. Wie er ooit zelf al eens is gepasseerd herinnert zich zonder twijfel de zacht rode stad, met duizenden kleuren van zowel fauna en flora alsook de vele textiel varianten.

Wat opviel was de steeds terugkerende subtiele balans tussen intensiteit en ‘muted’ kleuren. Telkens net goed zodat het ene het andere versterkt en iets waar we naar een look ook vaak naar streven. Ook het mixen van structuur en patronen is iets heel aanwezig en laat dit nu net ook iets zijn waar het lente en zomer seizoen zich perfect voor leent.

Voor ons zonder twijfel het perfect pallet om vol goesting na te denken over nieuwe combinaties en accenten.


Blue’s & white

Blauw en wit zijnzowat overal kleuren die je terug vindt in de klassieke mannenmode. Vaak dat klassieke twill business hemd of die blauwe blazer, maar ook hier zijn er andere opties, zoals een mooie blauwe window pane voor een atypische zomer blazer of een micro design waar diverse blauwen en een lichte toets van bruin is doorgeweven. Blending in op een originele en stijlvolle wijze

 

Mandarijn & appelblauwzeegroen

Niet enkel is het verse lokale mandarijnen sap overheerlijk, het is daarnaast een zachte tint die perfect past bij de zon, zeker in combinatie met gebroken wit en een appelblauwzeegroen accent. Beide stoffen zijn jersey’s, perfect voor dat nonchalante en ultra comfortabele unconstructed jasje.

 

Mustard & a dash of racing green

Net iets subtieler en moeilijker te vinden is levendig mustard als kleur, perfect bij die lichte zomerbroek met een vleugje fuchsia als accent. Daarnaast is het sterke groen en zeker opnieuw in contrast met een genuanceerde blauwe tint een bijzonder geslaagd huwelijk. Balans is altijd de sleutel. Zeker wanneer je durft te kiezen voor een karaktervolle stof.

 

Zacht rood, bruin varianten en milde grijzen

Rood is voor veel mannen een moeilijke kleur, maar niet wanneer je op zoek gaat naar de muted of zachte tinten. Muted is een terminologie die vaak wordt gebruikt bij Hunting tweeds, waarbij ze kiezen voor discretere, zachtere en dus onopvallendere tinten voor hun jacht versies. Maar ook voor een zomer outfit kan dit perfect en geeft dit enerzijds meer discretie en kan je toch iets spraakmakends dragen. Bruin is ook nog steeds een minder populaire tint voor velen, maar bovenstaand een perfect voorbeeld van hoe dit subtiel en geraffineerd kan zijn, zelfs voor dat lente jasje.

 

Zoals altijd ontvangen we u graag in onze showrooms te Gent of Antwerpen om u de vele diverse prachtige varianten zelf te laten zien en voelen.

Hou rekening met de levertijd van 5 a 6 weken, dus wacht niet te lang en maak uw afspraak tijdig.

Geniet van de zon en heel graag tot binnenkort.

Previous
Previous

N° 58 - 3 jaar SCHAAP

Next
Next

N° 56 - Les amis du mouton: Mr. Chiel Pattijn