N° 59 - Modern Iconics : The Gun Club jacket

Full Canvas Multi colour Gun Club Jacket - Deluxe - Scabal Fabric - 100% wol - 320gr - 1494€


History

Het patroon stond oorspronkelijk bekend als "The Coigach" en ontwikkelde zich in het Ullapool gebied in het westen van Schotland als een "district-cheque". District cheques werden gebruikt als een soort uniform voor Schotse landgoederen om te pronken met je respectieve erfgoed, vergelijkbaar met de tartan patronen gebruikt om onderscheid te maken tussen clans.

Nadat het ruitpatroon was omarmd door de Gun Club, werd het een favoriet voor Anglofielen die de kenmerkende stoffen gebruikte voor hun country sport en overjassen. Het uitgesproken motief van de stof werd gecreëerd door vier kleuren (traditioneel zwart, roodbruin, licht goud en dennengroen) die elkaar kruisten van verschillende grootte te creëren.

Het resulterende patroon was van dichtbij vrij geometrisch, maar van veraf blende dit perfect in het lokale landschap.


The reason why

Waarom dit zo een klassieker is geworden is deels door de populariteit bij de vele sport clubs en weekend wear bij de Engelse en Schotse huizen, anderzijds omdat dit sinds begin de jaren dertig vorig eeuw meteen ook als mode trend werd gezien bij de iets avontuurlijkere man.

Daarnaast is een jasje met een iets meer uitgesproken kleur of motief zoals de Gun Clubs, het perfecte startpunt voor een coole of geraffineerde look. Vroeger vaker in combinatie met een grijze flanel broek, maar ook in volledig pak. Vandaag de dag kunnen beiden zeker meer dan ooit, maar mocht u een denim head zijn, dan zijn deze ook perfect te combineren en alles behalve saai.

Timing

Vaker komen ze voor in zwaardere tweed stoffen of wollen, maar vandaag de dag zijn ze ook beschikbaar in ‘four seasons’ en zelf zomer kwaliteiten al dan niet met linnen er in. Dit is zonder twijfel een stuk waar je afhankelijk van jouw finale keuze een heel jaar plezier van zal hebben. Dat ze fijn zijn om te dragen en combineren staat voor ons, en gelukkig enkele klanten, als een rots boven water.

Voor wie een jasje of een pak nog net iets te klassiek zijn, maken we er soms ook broeken uit. Dit kan niet met elke Gun Club stof, aangezien die voor jasje vaak iets losser worden geweven. Maar zoals u weet is de zoektocht naar iets wat we bij SCHAAP bijzonder graag omarmen. Vaak zijn deze stoffen dan ook net iets anders naar kleuren mix, zoals onderstaand voorbeeld. Prachtig logo ook :-)

Make your appointment

Uiteraard zijn er zoals steeds bijzonder veel unieke opties en stellen we die bijzonder graag voor wanneer u zelf langskomt voor uw eigenste exemplaar. Zoals vaak merken we dat mannen denken dat dit te expliciet en daardoor minder vaak draagbaar is, maar met de juiste keuze in stof, afwerking en snit zijn wij overtuigd dat deze een belangrijke rol kunnen spelen in ieders garderobe. Daarnaast zie je er ook altijd net iets origineler uit, who’s in?

Voor wie er graag deze lente en zomer met wil paraderen is een afspraak in april een top idee!

Groeten,

Koen & Ruben

Zomer varianten van de Gun Club, net iets anders, maar even iconisch, cool en geraffineerd.


Previous
Previous

N° 60 - Tips and Tricks for dressing well part 1 : Jasje vs broek

Next
Next

N° 58 - 3 jaar SCHAAP