N° 123 - Time enjoy & dress up

Not sure where it will go from here,

but we’ve got you covered


Intro

We horen vaak dat het soms aan gelegenheden ontbreekt om zich iets meer op te kleden dan nodig wordt geacht in onze maatschappij. Laat de komende dagen en hopelijk ook erna terug een aanzet zijn om opnieuw te voelen en herontdekken hoe fijn het is om iets te dragen wat je dat extra goed gevoel geeft. Ongetwijfeld zal dat voor de ene die gezellige dikke cardigan met witte denim zijn, maar hopelijk worden er ook enkele mooie pakken aangetrokken met hemd en das. Yes, dassen zijn zo mooi en kunnen een look helemaal doen opleven.

Het is een onmiskenbaar universeel gevoel dat zich opkleden een positief effect heeft op het zelfbeeld maar ook een impact heeft op de perceptie van anderen. Diverse studies doorheen de jaren bewezen keer op keer dat wat je aantrekt een grote invloed heeft op hoe je je voelt. Zo zal die jogging en hoodie voor sommige thuiswerkers de geprefereerde look and feel zijn, waar gelukkig nog vele anderen kiezen om de tijd te nemen zich gedetailleerd en met zorg aan te kleden. De vele bekende slagzinnen zoals, “Dress to impress” verwijzen vaak naar hoe je jezelf daardoor in onze maatschappij positioneert, maar meer en meer wordt het duidelijk dat het voornamelijk iets is wat voor de drager zelf het grootste verschil zal maken.

Met het ‘comfortisme’ effect van de laatste decennia, waar de prioriteit voor velen voornamelijk lag op comfort en prijs, waardoor de algemene sociale dresscode’s en look wereldwijd toch opnieuw werden gewijzigd. Helaas zag deze er nog nooit zo saai en conform uit, in tegenstelling tot de ultra individualistische wereld waar we bijna in verdrinken.

Waarom we dit opnieuw onder de aandacht brengen, is niet enkel omdat wij geloven en ons dagdagelijks ten volle inzetten om hier een inspirerend verschil in te maken, maar voornamelijk omdat deze beweging nu net voor ons als kleine gespecialiseerde partij zorgde voor meer vrijheid binnen de wereld van classic tailoring. In mensen taal, we krijgen vele bedrijfsleiders en mensen in positie over de vloer die enkele jaren geleden resoluut kozen voor die standaard blauwe of grijze business look, maar vandaag ook kiezen voor dat atypische tweed of flannel pak. Wat ons betreft een verademing en bijzonder fijn om te zien en vooral om te kunnen realiseren.


What to wear ?

Wel, dat kies je uiteraard zelf en doorgaans weet je wel of de gasten zich ook zullen opkleden of het eerder een casual kerstfeest wordt. Maar geef vooral zelf het goede voorbeeld. Zelf iets meer je best doen zal u dan ook een beter gevoel geven. Dress to the occasion blijft een waardevol uitgangspunt maar sommige details zoals juwelen, een kleurrijk pochetten of verfijnde das zullen een verschil maken. Wij hopen alvast dat er veel SCHAAP op het vestimentair menu zal staan en daarmee heeft u meteen een fijn gesprek onderwerp voor uw gasten die ons nog niet kennen.

Maar kledij is natuurlijk slechts één aspect van een geslaagd feest, attitude hoort daar ook bij en dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Wij mochten dit jaar opnieuw vele diverse mannen ontvangen en kleden die allemaal op hun eigenste manier perfect passen binnen onze ‘ modern gentlemen’ spirit. Hou het gezellig, wees gastvrij en denk even na welke kleine details ook voor uw gasten een groot verschil maken. Laat ze weten dat je ook echt rekening hebt gehouden met hun en geniet vooral van het samenzijn, de heerlijke gerechten en persoonlijke verhalen.

Bent u zelf te gast, laat het dan zeker niet uit om de gastheer en vrouw op een fijne manier te bedanken. Zoals we allen weten kruipt er veel tijd in de voorbereidingen en is er niets fijner dan aan te schuiven aan die rijkelijk gedekte tafel.

Voor wie nog op zoek zou zijn naar een mooi cadeau of aanzet voor iemand die u denkt onze expertise zou kunnen appreciëren, kan u nog steeds onze SCHAAP cadeaubonnen hier bestellen. Stuur ons een mailtje en wij doen het nodige.

Geniet er van, dress sense en breng de beste versie van u zelf mee waar u ook terecht komt.

Feestelijke groeten,

Koen & Ruben



Previous
Previous

N° 124 - All the best and thank you very much!

Next
Next

N° 122 - It’s almost a wrap