N° 37 - SCHAAP shirts - Albini and Thomas Mason

Albini - Thomas Mason collection FW21 2.jpg

Zoals we vaak en graag onze stoffen leveranciers uitlichten omdat we er enerzijds fier op zijn om met samen te kunnen werken en ze anderzijds tot de wereld top behoren, leek het ons gepast om ook de FW21 seasonal collectie van Albini & Thomas Mason voor dit najaar nog even uit te lichten.

Naast onder andere Ralph Lauren, Bruno Cucinelli en vele andere high end mode merken, werken we bij SCHAAP met uitzondering van onze Belgische Libeco linnen uitsluitend samen met de Italiaanse Albini group, die het huis Thomas Mason over kochten begin de jaren '90.

Naast een eeuwen lange expertise van beide huizen, staan ze bekend om hun ongezien innovatie, technologie en verticale integratie.


Albini Group

De Albini Group met hun HQ gelegen in Bergamo is zonder twijfel één van de grootste en meest kwalitatieve stoffen leveranciers voor hemden sinds 1876. Zij namen Thomas Mason begin de jaren ‘90 over en die bestonden op hun manier al sinds 1796. Het feit dat ze beiden nog bestaan en relevanter zijn dan ooit voor wie op zoek is naar de aller fijnste katoenen, maar ook voor wie houdt van innovatie met een uitgesproken ecologische visie op de toekomst. De Albini group stelt wereldwijd 1400 mensen te werk en hanteert een verticale integratie. Dit betekent dat ze volledige controle houden van het katoen zaad tot en met het afgewerkte product. Dit is aan zich al heel bijzonder en zorgt voor een constante indrukwekkende kwaliteit controle op alle vlakken.


HandCutRadio - Bonus-Albini-ThomasMason.png

HandCut Radio - Bonus Episode : Thomas Mason’s approach to innovation

Enige tijd gelden hadden we het al over deze unieke podcast rond de wereld van kwalitatieve tailoring en blijft het fijn om af en toe nog eens een episode opnieuw te beluisteren. HCR kon op bezoek gaan in the weverij te Bergamo en omdat de nuances van luisteren toch anders zijn, kunnen we opnieuw niet meer dan u even aan te raden deze te beluisteren. In de eerste 23 minuten durende episode hoor je zelf nog de stem van de Vlaming Tim Neckebroeck die er jaren lang als marketing director actief was. In de tweede bonus episode met een focus op hun waanzinnige archieven, die ook vandaag nog door vele mensen uit de industrie worden bezocht en geraadpleegd, hoor je dan opnieuw waarom heritage zo belangrijk is.

HandCutRadio - Bonus-Albini-ThomasMason 2.png

Wanneer je begrijpt dat dergelijke producten niet zomaar vluchtige trends en ontwikkelingen zijn, is het makkelijker te begrijpen waarom de verschillen in kwaliteit, nuances en prijs des te meer verantwoord zijn.

 

Seasonal Collectie FW2021

Voor wie de moeite nam om beide episodes te beluisteren wordt op het einde beloond met de specifieke voorkeuren van de mensen achter het merk vanuit diverse standpunten en ervaring. Elk seizoen brengen ze dan ook twee specifieke diverse collecties uit, die hun visie op kwaliteit, innovatie en technologie volledig weerspiegelt. Vaak met verrassende samenstellingen, prints, en uitgesproken modieuze kleuren en variaties op klassiekers.

Wij waren opnieuw bijzonder geïntrigeerd door de Solaro Double face, de Beatles, Yoga Tencel, en de Special Flannel collectie. Indien u ze graag zelf even ontdekt dan bent u zoals steeds zeer welkom in één van onze showrooms of komen we indien gewenst tot bij u.

U weet ons te vinden, wij weten wat te doen.

Groet,

Koen & Ruben


So many options, only one wardrobe

 

Deze keer een BLOG speciaal voor de mannen die hun weg nog niet vonden richting SCHAAP. Vaak merken we nog dat de eerste stap, zoals voor vele dingen des levens, het meest inspanning vergt. Niet omdat het echt moeilijk is en we ook u met open armen willen ontvangen, maar omdat maatwerk voor velen het onbekende, onoverzichtelijke en vaak ook het gevoel met zich meebrengt dat je precies een expert moet zijn om iets te laten maken.

Lees meer op onze BLOG en mocht u nog twijfelen zijn er ook enkele heel fijne "Les amis du mouton" portretten te ontdekken. Helemaal echt, helemaal SCHAAP.

Als u iets heeft aan onze vele inspanningen dan mag u het zeker laten weten en delen. Zoals steeds kijken we er naar uit u ook te mogen verwelkomen binnen onze SCHAAP wereld.

Voor meer informatie of wanneer u graag een afspraak wenst te maken kan u ons best telefonisch of per mail contacteren.

Take care, stay positive, dress well

Koen & Ruben

 
SHOWROOM SCHAAP GENT SEPT21-7.jpg
Previous
Previous

N° 38 - De geschiedenis van de turtleneck

Next
Next

N° 36 - The Shopkeepers