N° 69 - Pitti Uomo 102 - SS22

 

Pitti Uomo 102

 

Het was ondertussen al even geleden dat we het prachtige Firenze opnieuw konden bezoeken voor de 102de editie van Pitti Uomo. Doorgaans plannen we ons bezoek tijdens de winter editie in januari, maar gezien omstandigheden, trotseerden we deze keer de genadeloze tropische temperaturen in en rond het monumentale Fortezza da Basso.

Dat het goed was mekaar terug te zien, nieuwe mensen en producten te ontdekken en er meer dan ooit werd gevierd, stond duidelijk op ieders agenda.

In deze blog een klein overzicht van onze impressies en nieuwtjes. Meer beelden zijn er te zien op onze inspiratie pagina.


‘Pitti Peacock’

 

In 2016 maakte de getalenteerde Aaron Christian een fantastische mockumentary over dit ‘Pitti Peacock’-fenomeen. Voor wie 4 minuten en 36 seconden de tijd heeft, zal hier ongetwijfeld een glimlach aan overhouden en een beter beeld krijgen van deze uitzonderlijke beurs. U begrijpt meteen waarom ook wij ons daar helemaal thuis voelen. 🙂 Ook dit jaar waren ze opnieuw van de partij en geeft dit zeker een bepaalde ‘ludieke’ sfeer aan het gebeuren.


Eye candy

 

Voor SCHAAP is Pitti naast eye candy een perfect moment om te verbroederen met vele internationale gelijk gestemde zielen. En dit op een unieke en spontane manier. Het lijkt wel een klein stukje heaven on earth voor wie houdt van über stijlvol geklede mensen met elk hun eigen look en accenten. Toegegeven, soms los er over, maar zonder twijfel inspirerend en boeiend om te zien hoe de klassieke mannenmode, tailoring business en innovatieve casual wear segmenten vaak versmelten in unieke silhouetten.

Voor ons is dit ook het perfecte moment om elk jaar opnieuw na te denken over hoe we jullie het komende seizoen gaan kunnen verrassen. Waar we precies onze eigenste SCHAAP accenten zullen leggen en waar we precies in blijven geloven voor de toekomst.

Er waren zeker enkele trends te zien binnen de “tailoring” community, waaronder veel zachte kleuren met nadruk op pastellen, bruin, warm oker en oxide rood, alsook opvallend veel paars en mauve. Niet enkel door de warme temperaturen zagen we veel goed gemaakte unconstructed jasjes, maar ook opnieuw veel brede en witte broeken.

Naast al dat flamboyante, was er ook plaats en veel aandacht voor enkele inspirerende Oekraïense ontwerpers, een ode en expositie van Ann De meulemeester die guest of honor was, en natuurlijk veel lekker eten.

Witte broeken all over the place

Mauve on the move

 

wit , pastel en appelblauwzeegroen

 

Paars op paars

Cool NY photographers

Prachtige vaas van GUNIA project

 

Pastel tinten en intens rood

Dandy’s van Brussel

Bxl crew

Ann Demeulemeester expositie

Harry’s Garden bar in Firenze

 

Pleased to meet you

 

Ook voor ons beginnen de vele jaren van activiteit en connecties zijn vruchten af te werpen. Ook al blijven we een kleine speler ergens tussen de grootsteden en spelers in de wereld van tailoring, we worden mondjes mate binnengelaten in de inner cirkel van de big boys. Deels is dit te danken aan een nieuwe generatie en anderzijds zeker ook door onze inzet en creativiteit die niet onopgemerkt blijft. Het is dan ook bijzonder fijn dat we af en toe iemand belangrijk in onze wereld konden spreken en we letterlijk soms midden in het summum van onze wereld en zijn dragers stonden.


Team SCHAAP

 

Uiteraard hebben we opnieuw enkele bijzondere zaken ontdekt, die we eerst grondig gaan uittesten, alvorens ze u voor te stellen.

Weet dat het zoals altijd de moeite zal zijn en we u graag in de toekomst verder meenemen op ons SCHAAP avontuur.

Bedankt voor de support, de loyaliteit en vertrouwen en zoals steeds kijken we er enorm naar uit jullie in de toekomst verder te mogen adviseren, samen te creëren en te genieten en delen van al dat moois.

A presto,

saluti

Koen & Ruben

 
Previous
Previous

N° 70 - Modern Iconics : Maison Hellard - French Linen

Next
Next

N° 68 - Tips and Tricks for dressing well part 111 : De kleerkast