N° 161 - Les Amis du Mouton - FW24

LAM FW24 Sports jackets- unconstructed double breasted - full canvas cut away model - 100% Merino Lambswool Twill - Abraham Moon Knitwear : 100% cashmere turtleneck

Trouser : Charcoal grey s120 Merino wool flannel


Ook dit jaar voelden we het kriebelen om opnieuw een LAM (Les Amis du Mouton) project te lanceren. Voor wie dit zou hebben gemist, vindt u via deze link het volledige verhaal over LAM, alsook wat de vorige edities inhielden.

De basis voor onze LAM projecten blijft altijd dezelfde, namelijk; het ontwikkelen en aanreiken van een uniek en divers stuk, waarvan wij denken dat het in elke man zijn garderobe zou passen, aan een eenmalige scherpe prijs.

Voor dit najaar gingen we nog een stap verder en creëerden we een volledige look, bestaande uit een jasje, broek en trui. Als je het zo comprimeert, klinkt het niet als iets bijzonder, maar ondertussen weet u dat we onze creativiteit, vakkennis en visie op modern tailoring graag de vrije loop laten en het nooit saai is.

Daarnaast zijn onze LAM-projecten uniek en beperkt in tijd, in die zin dat je enkel tem eind oktober 2024 kan genieten van deze speciale superinteressante voorwaarden. Stuur ons een mailtje bij interesse via deze link en join the LAM-community.


Two LAM jacket versions

The Jacket

Bij SCHAAP houden we van geschiedenis en klassiekers en waarom die twee letterlijk zou vaak met elkaar zijn verweven. Het idee voor onze LAM FW24 blazer is gegroeid uit het succes van de iconische blauwe blazer. De blauwe blazer moet zowat één van de allerbekendste en meest succesvolle stukken van de laatste 150 jaar in de wereld van Classic menswear zijn.

Zoals helaas vaak bij ons, ook op zijn retour, maar voor wie af en toe eens richting de grote hoofdsteden in de wereld trekt, zal deze nog vaak zien bij menig sartorialist en eveneens nieuwe generaties. De reden voor die mondiale populariteit, heeft deels te zien met zijn appreciatie binnen het Engelse koningshuis en ver daarbuiten, alsook dat het voor veel jonge mannen een eerste item was dat ze van hun vader kregen, in de aanloop naar hun volwassenheid.

De blauwe blazer staat voor veel, maar is vooral een bijzonder divers, nuttig en sociaal aanvaard stuk, dat getuigt van stijl en inderdaad in elke man zijn kleerkast een plaatsje verdient. Uiteraard maakt ook hier een goed gemaakt gemaakt exemplaar het grote verschil.

Onze zoektocht ging dus ook uit naar een interessante, originele en moderne variant, waarvan we oprecht vonden dat ook deze zijn plaatsje in elke man zijn garderobe verdient. Mogelijk zelf nog diverser dan de blauwe variant, die vaak toch nog dat conservatieve beeld meebrengt. Wij vonden en kozen voor een variant die zowel verfijnd, elegant, dressed up, alsook casual, cool en origineel is. Een perfecte match voor zowel de klassieke wollen broek, maar even sterk in combinatie met een stoere selvedge denim, witte chino, kleurrijke corduroy…

In onze zoektocht botsten we op een prachtige 100% Merino lamswollen twill gebonden variant van het Engelse stoffenhuis Abraham Moon. Het leek wel teveel toeval om voor dit project richting lamswol te gaan, maar geloof ons dat we evenzeer verrast waren.

Lamswol is zeldzamer binnen onze ‘tailoring’ wereld en anders dan de klassieke Merino wollen. Het heeft meer karakter en is voller met een grote souplesse, die vooral heerlijk om dragen is. Dit in combinatie met de atypische diepe ‘bordeaux’ kleur, leek ons de perfect om er een all round moderne klassieker van te maken.

Zoals steeds blijven we trouw aan ons maatwerk principe, wat betekent dat elk jasje specifiek voor één iemand wordt gemaakt. De klant nog steeds eigen accenten zoals type kraag, zakken, aantal knopen en details van afwerking kan kiezen. Voor deze is er de keuze tussen een full canvas of unconstructed en zelf in Safari model. Anders dan normaal is, dat de stof, knopen en voering vast liggen.

Normale prijs Lamswollen Moon Jasje (incl btw) 960€ / LAM prijs bij keuze enkele jasje 860€ / LAM prijs bij 1 of 2 extra stuks 760€

Klik hier als u zich graag inschrijft om er eentje te laten maken


SCHAAP LAM FW24 charcoal grey flannel trouser

The Trouser

Via onze LAM projecten willen we mannen van elke leeftijd opnieuw of voor de eerste keer in contact brengen met ‘echte’ klassiekers of variaties daar op, die wij interessant vinden. De flannel broek, zeker in de grijze varianten, behoren tot de echte klassiekers.

Opnieuw één van dé bouwstenen van de voorbije decennia in de garderobe van menig man, die zich goed wist te kleden. Vandaag helaas ook veel minder aanwezig in het algemene straatbeeld. Onterecht wat ons betreft, maar als ze niet worden aangeboden, kan je ze ook moeilijk kopen.

Binnen de wereld van tailoring hebben deze klassiekers de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen, mede door enkele sterke authentieke leveranciers.

Naast het feit dat deze zeker vandaag ook op bijzonder veel verschillende manieren kan worden gecombineerd in relatie tot kwalitatief en creatief maatwerk zoals bij SCHAAP, schept dit een enorm voordeel. Een voordeel op vele vlakken om ook hier opnieuw iets uniek, stijlvol en persoonlijk van te maken.

Maar al te vaak worden deze als ‘oud’ bestempeld, maar wij weten wel hoe we dat kunnen omdraaien naar een moderne versie.

U denkt, gelukkig hebben ze het woord high waist nog niet gebruikt, helaas, daar dachten we net aan :-)

Zoals steeds blijven we trouw aan ons maatwerk principe, wat betekent dat elke broek voor één iemand op maat wordt gemaakt, de klant nog steeds eigen accenten en details van afwerking kan kiezen. Anders dan normaal is, dat de stof, knopen en binnenvoering vast staan.

Normale prijs (incl btw) 380€ / LAM prijs bij keuze enkel broek 340€ / LAM prijs bij 1 of 2 extra stuks 290€

Klik hier als u zich graag inschrijft om er eentje te laten maken


100% Moss green Cashmere SCHAAP Turtleneck

The Knit

Om het plaatje voor de komende wintermaanden volledig af te werken, kon een prachtige tailored trui niet ontbreken.

Stijlvol, geraffineerd en lekker warm voor de koudere dagen. Als er één vezel uitspringt met betrekking tot verfijning, luxe en bijzondere eigenschappen naar isolatie, is het wel Cashmere.

Omdat we bij SCHAAP enkel met premium leveranciers en altijd op maat werken, vraagt een kwalitatief Cashmere exemplaar een andere investering dan een mooie Merino variant.

Heel uitzonderlijk hebben we deze - door onze goede relaties met het Italiaanse atelier - ook kunnen toevoegen aan het LAM pakket voor een zeer scherpe prijs.

Enerzijds omdat we het perfect vinden passen tussen de lamswollen blazer en de Merino wollen flanellen broek. Anderzijds omdat we op deze manier meer mannen kunnen warm maken om er eentje te laten maken en zelf te ondervinden waarom deze luxe vezel zo geadoreerd wordt. Ook ideaal om te combineren met vele andere diverse broeken.

Nog cooler dan het al is, is dat we voor dit LAM project deze Cashmere truien in maar liefst 33 fantastische frisse modieuze kleuren kunnen aanbieden.

Dit zorgt er enerzijds voor dat iedereen op die manier zijn beeld zelf zal kunnen meebepalen. Van de klassieke blauw en grijs varianten tot originele zachte mélange tinten, frisse modieuze tinten, tot prachtige dusty pink exemplaren.

Onze voorkeur voor deze combo gaat uit naar de klassieke turtleneck (rolkraag) of lupetto (opstaande kraag). Bedien kunnen in zowel een klassieke uitvoering als een raglan schouder, wat het nog leuker maakt.

Wilt u er eentje van elk of van elke kleur één, dan is het zeker een goed moment.

Zoals steeds blijven wij trouw aan ons maatwerk principe, wat betekent dat elk knitwear stuk voor één iemand op maat wordt gemaakt, de klant nog steeds eigen accenten en details van afwerking kan kiezen. Anders dan normaal is, dat het type stof vast staat.

Normale prijs (incl btw) 440€ / LAM prijs bij keuze enkel cashmere trui 390€ / LAM prijs bij 1 of 2 extra stuks 330€

Klik hier als u zich graag inschrijft om er eentje te laten maken

Team SCHAAP, LAM style going for a culture stroll in Antwerp to look at the beautiful MULLER VAN SEVEREN expo at Tim Van Laere Gallery


Concreet

Bent u al klant, dan kent u de weg naar onze showrooms en weet u uit het verleden hoe interessant onze LAM-projecten zijn. Wil u graag dat wij u even contacteren, laat het ons dan weten via deze link of stuur ons een whatsapp.

Bent u nog geen klant, welcome on board en schrijf u via deze link , waarna u een mailtje van ons ontvangt met alle details betreffende dit project.

Om uw concrete afspraak te maken, contacteert u ons best per mail of telefonisch om deze vast te leggen voor de opmeting en finaliseren van uw eigenste LAM stukken.

In beide gevallen is het belangrijk dat de opmeting voor 28/10 gebeurd om van deze eenmalige voorwaarden te genieten.

Ruben zit in Antwerpen en Koen in Gent

Tussen afspraak en levering zit gemiddeld 6 weken.

Wij kijken er alleszins enorm naar uit om te zien hoeveel unieke variaties we dit jaar gaan mogen realiseren.

Koen & Ruben


 
Next
Next

N° 160 - Get it right - blazers on denims