N° 104 - Brown for summer

FOX wol - Linnen blend - chocolate brown


Intro

Bruin als tint voor pakken is voornamelijk sinds de jaren ‘80 een beetje in de vergeet hoek belandt, wat wij en gelukkig enkele andere sartoriale nerds onbegrijpelijk vinden en er bij deze extra aandacht aan willen schenken. Het is niet alleen een bijzonder warme kleur waar je werkelijk quasi elke andere kleur op kan combineren, het is bij een goed gesneden exemplaar ook heel elegant en geeft een verfijnde, zelfzekere en zeker meer originele indruk dan de blauw en grijze varianten.

Bruin wordt daarnaast afhankelijk van de specifieke tint veel vaker geassocieerd met de herfst en winter maanden, maar ook voor de zomer is dit een must have. Het heeft in the end allemaal niet zoveel met die vaak zeer associatieve en doodgeslagen retail clichés mbt kleur te zien wat wanneer kan, maar zoals u weet voornamelijk met de stof zelf. Het gewicht, de blend, en de constructie zullen veel meer bepalen of het iets voor de warme zomerdagen of koudere winter nachten.

Omdat we u graag zelf laten zien en voelen wat dat dan betekent in realiteit, vertrek ik voor deze uit één van mijn laatste persoonlijke stukken. Fox Brothers, voornamelijk bekend voor zijn prachtige flannels en tweeds en dus iets zwaardere stoffen, is de laatste jaren meer en meer beginnen experimenteren met wol - linnen blends als grote verrassing tov hun klassiekers. Toen we vorige jaar in Firenze een eerste glimp mochten werpen op enkele nieuwe stoffen die dit jaar zouden worden gelanceerd, waren we opnieuw meteen verkocht. Niet enkel de kleuren zijn er knal op, maar ook de touché van de stof en specifieke balans van 56% Merino en 44% linnen op een gewicht van ongeveer 330gr, zorgt opnieuw voor iets uniek. Zelf zie ik het meer als een “four seasons” pak met de unieke look van een linnen blend. Minder stijf maar wat mij betreft bijzonder stijlvol voor zowel gelegenheden als het dagdagelijks flaneren in de straat. Deze capsule collectie bestaat uit 10 kleuren gaande van warm vanille, verbrand oranje, hazelnoot bruin, enkele diverse blauwen, maar ook dit diepe melkchocolade bruin. Ik was meteen verkocht en nu ik het voor de eerste keer aan heb, weet ik waarom.

Donker bruine tinten laten alles toe, behalve licht bruine schoenen. het maakt niet alleen dat klassieke blauw of wit twill hemd interessanter, maar zeker ook de combinatie van meer uitgesproken tinten zoals roze, geel, groen en met zandkleurige varianten als hemd of popover of zelf polo, heel elegant en relax. Daarnaast werkt het ook bijzonder goed met donker bruine klassieke schoenen of uiteraard onze favorieten, donker en zelf zwarte loafers.

Voor wie graag de hemden klassiek houdt, is er meteen veel ruimte voor wie graag nog een das draagt, of een pochetten verkiest. Ook daar kan en mag veel. Bruin is eigenlijk reeds vele decennia een geliefde tint in zowel Italië als The United States, voor zowel ceremoniële als business wear. Bij ons vindt je ze moeilijk, tenzij in het tweede hands circuit, maar dan bots je vaak op een heel zware stugge constructie en opnieuw vaak in zware wollen varianten.

Laat deze een inspiratie zijn, uiteraard zijn er binnen het spectrum van bruinen alsook diverse stoffen bijzonder veel nuances. Kom je ze graag allemaal ontdekken in één van onze showrooms, dan weet u wat te doen.


Waarom zou dit iets zijn voor u?

Omdat we vandaag meer dan ooit in een wereld leven waar iedereen vooral zijn eigen ding aan het doen is en dit zeker ook naar kledij. Het blijven streven naar moderne elegantie en doordachte stukken maken blijven voor ons primair. Bruine tinten en zeker voor pakken zijn niet makkelijk te vinden, en mooi tailored exemplaar zal u snel overtuigen dat dit ook een klassieker is en vaak veel creatiever kan worden gedragen dan de blauwe en grijze varianten.

Kom gerust eens langs op afspraak en wij nemen u zoals steeds heel graag mee in de wondere wereld van het stijlvolle bruine zomer kostuum.

Tot snel, stijlvolle groet

Koen & Ruben


 
Previous
Previous

N° 105 - Summer’s here

Next
Next

N° 103 - Pitti Uomo - June 2023