N° 73 - Herfst - Monochrome zachte aarde tinten

soft tone cotton trousers


Ook al was het een zomer om u tegen te zeggen, de herfst is opnieuw in aantocht en ook dat vraagt om een kleine garderobe wissel. Deze keer lichten we het spectrum soft tones en het concept ton sur ton, of kleuren die in hetzelfde kleur gamma liggen aan. Het kan behoorlijk saai worden maar mits de juiste combinatie en snit ook heel verfijnd, subtiel en origineel.

Deze look is iets wat we al jaren zien bij sommige Scandinavische als enkele Amerikaanse menswear huizen. Het geeft niet enkel een bepaalde rust, maar kan zeker indien goed bedacht en gemaakt iets zeer elegant zijn. Vaak zien we bedrijven of merken die dergelijke look brengen als soort van attitude. Meestal werkt het enkel bij kwalitatieve tailoring en een juiste balans opnieuw van kleuren, patronen en accenten.

Misschien is komend herfst - winter seizoen wel de uitgelezen opportuniteit om dergelijke look ook, zelf eens uit te proberen en wij helpen u daar zoals steeds heel graag bij.


Waarom monochrome gaan als er al die vrolijke alternatieven zijn?

Wel er zijn verschillende redenen. Enerzijds is een garderobe of stijl uitwerken waarbij je trouw blijft aan één kleurenpallet makkelijk in combineren. Anderzijds leven we in een wereld vol van prikkels en kan een dergelijk rustig en monotoom pallet kalmte brengen. Daarnaast kan dit ook zeer stijlvol zijn en ziet het er wanneer goed gedaan altijd bedachtzaam uit. Niet zomaar enkele stukken samen geraapt voor vertrek, maar bedachtzame sereniteit wat dan ook vaak autoriteit en zelfzekerheid uitstraalt.

Wat maakt een monochrome look niet saai

Volgens ons is het altijd een zoektocht naar de juiste balans. Als het over kledij gaat dan zijn dat de stoffen, de gelaagdheid die je er mee kan brengen en natuurlijk altijd de uitvoering of snit. Ook de keuze van kledingstuk kan een groot verschil brengen. Een klassiek double breasted jasje in een camel kleurige stof of een cleane safari jacket in de zelfde stof, geeft meteen een totaal andere look. Het is alleszins moeilijk om een goed beeld te realiseren in het algemeen pret a porter retail verhaal, maar daarvoor zijn wij er om de juiste stukken, voor de juiste man in de passende vorm te maken.

Waarom zou dit iets zijn voor u?

Omdat het werkt voor veel mannen en er gelukkig veel mogelijkheden zijn bij ons. Het is dan ook moeilijk om zelf te realiseren maar met een beetje hulp, is het mogelijk om een andere, nieuwe stijl te ontdekken. Er zijn ook enkele van onze leveranciers die specifieke tweed en wollen collecties aanbieden die gemaakt zijn van natuurlijke wollen. Deze liggen sowieso in zachte grijs, beige, vanille, en bruine tinten. Daarmee kan je al meteen interessante accenten en diversiteit brengen binnen hetzelfde kleurenpallet. Vaak zijn deze tinten niet meteen het meest aantrekkelijk, maar geloof ons als we zeggen dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Keep it soft, keep it stylish, make it SCHAAP, en graag tot binnenkort,

Koen & Ruben


 
Previous
Previous

N° 74 - What’s your tailor wearing? Intro

Next
Next

N° 72 - How to wear it : Part I - Omega Seamaster 30